Briljantni Sančo održava Dortmund na prvom mestu

Izvor: B92, 24.Feb.2019, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Briljantni Sančo održava Dortmund na prvom mestu

Fudbaleri dortmundske Borusije savladali su Leverkuzen na svom stadionu u okviru 23. kola nemačke Bundeslige i tako zadržali mesto na čelu tabele.

Dortmund je poveo preko Zagadua nakon pola sata utakmice, a asistent tog pogotka bio je Džejdon Sančo, koji je izveo korner na "prvu" stativu, pa se na pravom mestu u petercu našao Zagadu i postigao vodeći gol za Borusiju.

Osam minuta kasnije, Kevin Foland je doneo izjednačenje Leverkuzenu, naime, Leverkuzen je odigrao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sjajnu akciju i sa nekoliko preciznih kratkih dodavanja izbacili defanzivce Dortmunda iz igre, a Foland je loptu poslao u golmanov bliži ugao "po zemlji" i doneo izjednačenje.

Nije dugo trajala radost Leverkuzena, preciznije, trajala je samo 33 sekunde, pošto je nakon jedne sjajne akcije i centaršuta Diala, na pravom mestu bio Džejdon Sančo, koji je loptu primio u blizini "bele tačke" i poslao je volejem u donji levi ugao, pa je Dortmund ponovo poveo.

Mogli su "Milioneri" i do ubedljivije prednosti, ali je Pako Alkaser video samo gol, ne i potpuno samog Gereira na desnoj strani, pa je Borusija imala samo korner.

Mario Gece, kapiten Dortmunda, povećao je prednost svog tima na 3:1, kada je jedan odbitak sa ivice šesnaesterca poslao tik uz desnu stativu golmana Leverkuzena.

U 71. minutu je Leverkuzen opasno pripretio, ali je golman Dortmunda fantastično reagovao i odbranio maltene siguran pogodak za goste, kojima je trebalo tri minuta da nakon slobodnog udarca dođu do drugog gola. Njihov defanzivac, Džonatan Tah, odlično se ubacio blizu dalje stative, gde ga je iz slobodnog udarca pronašao Džulijan Brant.

Sjajnu šansu su imali fudbaleri Dortmunda da osiguraju trijumf u 86. minutu, kada je Sančo "izvukao" akciju koju je Alkaser usporio, pronašao je Larsena, a ovaj prebacio gol Leverkuzena.

Borusija ostaje na prvoj poziciji Bundeslige sa 54 boda, dok je Leverkuzen sedmi sa 36 osvojenih poena.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.