Braća Gasol u centru pažnje: Pau opet delio banane, Nurkić izludeo Marka blokadama

Izvor: Blic, 04.Jan.2015, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Braća Gasol u centru pažnje: Pau opet delio "banane", Nurkić izludeo Marka blokadama

Košarkaši Denvera deklasirali su Memfis sa 114:85, dok je Čikago posle produžetka savladao Boston sa 109:104. Braća Gasol su bila u centru pažnje, stariji Pau je "častio" protivnike blokadama, a mlađi Mark je morao da se suoči sa "bananama" Jusufa Nurkića.

Raspoloženi Voker je sa 30 poena vodio Šarlot do pobede nad Orlandom, u kom je standardan bio Vučević sa dabl-dabl učinkom (20 poena i 10 skokova), a Bulsi su u Čikagu nadigrali Boston posle produžetka.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Ponovo je u centru pažnje bio Gasol, sa 29 poena, 16 skokova i pet blokada, a posle meča je otkrio da se ponovo oseća kao mlad igrač, uprkos tome što će u julu proslaviti 35. rođendan.

"U poslednjih nekoliko godina imao sam mnogo problema sa kolenima, nisam mogao da skočim kao sada. Ne skačem neverovatno visoko, možda samo koji centimetar više od toga", našalio se španski veteran. Uz njega je put do zvezda počeo da gradi Mirotić (10 poena, osam skokova, četiri asistencije), Rouz je postigao 12 poena, Tarner je bio predvodnik Bostona sa 29 poena.

Za ubedljivu pobedu Hjustona nad Majamijem pobrinuo se tandem Hauard (13 skokova, 23 poena) - Harden (28 poena), dok su u taboru aktuelnih vicešampiona Vejd i Boš postigli po 15 poena.

Juta je trojkaškom serijom uz dobar procenat šuta iz igre obezbedila prednost nad Minesotom, pre svega preko raspoloženog Treja Berka (28 poena), a Sparsi su porazili Vašington na svom parketu. Nije retkost da u timu Grega Popovića uvek neko drugi iskoči u prvi plan, pa se ovaj put Kori Džozef istakao sa 19 poena u odsustvu Parkera. Još pet njegovih saigrača imalo je dvocifren učinak, Bil i Vol su na drugoj strani ubacili po 15 poena.

Denver je deklasirao Memfis pred svojim navijačima, a mladi Jusuf Nurkić uspeo je da iz takta izbaci Marka Gasola agresivnom igrom, pa je Španac "zaradio" tehničku. Bilo je i čarki, ali se sve na kraju završilo lepim rečima.

"Veoma ga poštujem, on i Pau Gasol su veoma dobri igrači, kako u ovoj ligi, tako i u Evropi. Ipak, ja nikad ne gledam ko je na drugoj strani terena, samo tražim način da donesem pobedu timu", rekao je Nurkić posle meča, dok ga je Gasol pohvalio rekavši da je pred njim svetla budućnost. Loson je bio prvi košgeter ekipe sa 25 poena, Nurkić je uz pet blokada imao 11 poena i 10 skokova, dok je Gasol ubacio 18 poena uz četiri skoka.

Atlanta je bila bolja od Portlanda uz 27 poena Milsapa, Antić je postigao 10 uz tri skoka, dok je Lilard bio lider Blejzersa sa 30 poena i 12 skokova. Klipersi su se poigrali sa Filadelfijom, Pol je bio blizu tripl-dabla sa 24 poena, 12 asistencija i osam skokova, Grifin je postigao 15 poena.

NBA liga, rezultati:

Orlando - Šarlot 90:98

Čikago - Boston 109:104

Hjuston - Majami 115:79

Minesota - Juta 89:101

San Antonio - Vašington 101:92

Denver - Memfis 114:85

Portland - Atlanta 107:115

Klipers - Filadelfija 127:91

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pau Gasol skače kao dečko (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 04.Jan.2015

Sjajni španac sa 29 poena i 16 skokova briljirao u NBA klasiku protiv Bostona..Bez startera Džimija Batlera i Majka Danlivija. Ali sa Pau Gasolom nalik onom iz najboljih dana. Povrede nisu uspele da osakate iskusnog veterana. Štaviše, kao da su u njemu probudile inat i želju da se potvrdi na velikoj...

Nastavak na MozzartSport.com...

RUKI DOMINACIJA: Bivši centar ABA lige izludeo najboljeg u NBA ligi! (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 04.Jan.2015

Jusuf Nurkić je svojim dabl-dablom i terorom nad Markom Gasolom u velikoj meri doprineo pobedi svog Denvera nad Memfisom.. . Nagetsi su slavili sa ubedljivih 114:85 nad Grizlijima, a bivši igrač Cedevite Jusuf Nurkić je bio jedan od najzapaženijih na parketu Pepsi centra. Bosanac je ostvario dabl-dabl...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.