Pau Gasol skače kao dečko (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 04.Jan.2015, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pau Gasol skače kao dečko (VIDEO)

Sjajni španac sa 29 poena i 16 skokova briljirao u NBA klasiku protiv Bostona

Bez startera Džimija Batlera i Majka Danlivija. Ali sa Pau Gasolom nalik onom iz najboljih dana. Povrede nisu uspele da osakate iskusnog veterana. Štaviše, kao da su u njemu probudile inat i želju da se potvrdi na velikoj sceni. Sjajni Španac je u noći između subote i nedelje briljirao u susretu sa Boston i vodio Čikago do pobede od 109:104 posle produžetka.

>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Gasol je bio nerešiva enigma za Seltikse – ubacio je 29 poena, imao 16 skokova i pet blokada. Kelti su mogli samo da nemoćno gledaju 34-godišnjeg centra kako leti po terenu. Naizgled čudna situacija s obzirom na to koliko je prevalio preko starih leđa?

Poslednjih nekoliko godina mučila su me kolena. Nisam mogao da skačem koliko mogu sada. Nije da sada skačem kao na federima, ali koji centimetar više pomaže“, pojasnio je Gasol.

Imao je istina i podršku saigrača. Aron Bruks je ubacio 19 poena za Bulse, Gibson i Derik Rouz su dodali po 12, a “ruki“ Nikola Mirotić se odlično snašao u debiju u startnoj petorci. Iako je prvi put u NBA ligi igrao na poziciji trojke ubacio je deset poena i dodao u statistički listić osam skokova i čestiri asistencije.



Svoje veče imao je i Hjuston, koji se uspravio posle najtežeg poraza u sezoni (Nju Orleans ga je u petak savladao sa 111:83) i iskalio bes na nesrećnom Majamiju – 115:79.

Džejms Harden je bio najefikasniji sa 28 poena, Dvajt Hauard je pomogao sa 23, ali je čak 19 postigao u drugoj četvrtini kada su Rakete i napravile dvocifrenu razliku. Odlična treća deonica donela im  je – paradoksalno - najefikasniju pobedu u sezoni.

Dvejn Vejd i Kris Boš su ubacili po 15 poena za tim sa Floride. Nije vredelo.



Šarlot je uz 30 poena Kembe Vokera pobedio Orlando sa 98:90 i prekinuo crnu seriju od pet uzastopnih pobeda. Viktor Oladipo je za poražene ubacio 21 poen, Nikola Vučević jedan manje, imao je i 10 skokova. Uzalud – Orlando je doživeo i treći poraz u nizu.

U još većem kanalu je Minesota, koja je u Solt Leks Sitiju izgubila od Jute sa 89:101 i pretrpela 11. uzastopni poraz.

Trej Burk je odgovorno lice za takav rasplet, pošto je ubacio 28 poena što mu je najbolje ostvarenje sezone. Iskupljenje za očajno izdanje protiv Atlante u “prošlom kolu“ kada je iz igre pogodio samo dva od 19 šuteva, a za tri šutirao 0-11. Noćas deset od 16, odnosno četiri od šest za tri poena.



San Antonio je nastavio da teroriše Vašington i uz 19 poena Korija Džozefa, još rovitog od infekcije disajnih organa zbog koje je dan ranije ležao prikovan za krevet, ubeležio čak 17. uzastopnu pobedu nad Vašingtonom 101:92.



Rezultati NBA lige:

Orlando – Šarlot 90:98

Čikago – Boston 109:104pp

Hjuston – Majami 115:79

Minesota – Juta 89:101

San Antonio – Vašington 101:92

Denver – Memfis 114:85

Portland – Atlanta 107:115

LA Klipers – Filadelfija 127:91

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.