Borba za drugo mesto - Početak februara ključan za Partizan!

Izvor: Sportske.net, 30.Dec.2016, 22:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borba za drugo mesto - Početak februara ključan za Partizan!

Košarkaši Partizana završili su 2016. godinu kao drugoplasirana ekipa na tabeli regionalnog šampionata, ali će tek krajem januara i početkom februara morati da potvrde to mesto.

Vicešampion Srbije stigao je u petak do trinaeste pobede u regionalnoj ABA ligi, čime je overio drugu poziciju na tabeli na kraju 2016. godine.

Pobeda nad Cibonom bila je sedma u nizu za Partizan u regionalnom šampionatu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << pa će, čak i da Cedevita savlada MZT imati dve pobede više u odnosu na svoje prve pratioce.

Najveću pretnju za Partizan i dalje predstavljaju ekipe Budućnosti i Cedevite, a problem je i to što su crno-beli izgubili oba međusobna susreta sa ovim rivalima na svom parketu.

Crno-bele u januaru očekuju tri meča na kojima pobede ne bi smele da se dovode u pitanje (Karpoš Sokoli, Union Olimpija, FMP Železnik) iako gostovanje u Ljubljani nije iz kategorije lakih.

Ukoliko ekipa Aleksandra Džikića uspešno obavi taj deo posla, a Budućnost i Cedevita ne dožive nove poraze, odlučujući period za Partizan uslediće od 28. januara do 10. februara.

U pomenutom periodu Partizan će odmeriti snage sa Budućnosti (G), Crvenom zvezdom mt:s (D) i Cedevitom (G), i sve su prilike da će na tim mečevima vicešampion Srbije odlučivati o tome na kojoj će poziciji završiti ligaški deo sezone.

Ako uzmemo u obzir činjenicu da je Zvezda nepobediva i da je svi već vide na prvoj poziciji, nije teško zaključiti da crno-beli žele da izbegnu četvrto mesto i eventualni polufinalni okršaj sa "večitim rivalom".

Druga pozicija na tabeli garantuje prednost u polufinalu plej-ofa, a ukoliko se u toj seriji bude bolji od rivala slede borbe za titulu i mesto u Evroligi što je nešto o čemu "Grobari" trenutno maštaju.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.