Partizan u balkanskom Klasiku stavio šapu na drugo mesto (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 30.Dec.2016, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan u balkanskom Klasiku stavio šapu na drugo mesto (VIDEO)

Crno-beli savladali ranjenu Cibonu u Draženovom domu

Pobeda za kraj godine, a kako stvari sada stoje i mesto u plej-ofu Jadranske lige. Košarkaši Partizana savladali su u Zagrebu ekipu Cibone sa 82:77 u utakmici 16. kola Jadranske lige i učvrstili se na drugom mestu na tabeli.

Ovo je ekipi Aleksandra Džikića bila 13. pobeda u regionalnom takmičenju, dok je Cibona, direktan konkurent u borbi za doigravanje, upisala šesti poraz.

Za Partizan >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je od velike važnosti i činjenica da je u prvom meču u Beogradu takođe slavio protiv Cibone tako da će u slučaju da odlučuje direktan duel biti u velikoj prednosti nad Vukovima sa Tuškanca. Inače, ovo je crno-belima bila osma uzastopna pobeda, računajući i FIBA Ligu šampiona.

Nisu večeras briljirali crno-beli, pogotovo ako se uzme u obzir činjenica da je Cibona nedavno ostala bez najboljeg centra lige, Ante Žižića. Ipak, pobede u glavnom gradu Hrvatske su uvek bile važne i vredne.

Partizan je propustio da prelomi utakmicu na početku poslednje deonice kada je imao i 14 poena prednosti, pa je morao praktično da brani pobedu u poslednja dva minuta. To je uradio zahvaljujući tandemu Veličković-Birčević, uz standardno dobru igru Vila Hečera. Upravo je Amerikanac sa dva pogođena penala odveo Partizan na 76:69 u 39. minutu i posle je bila stvar samo koncentracije u odbrani crno-belih.

Partizan je drugo poluvreme otvorio sa dve trojke Vanje Marinkovića, zategao je odbranu, a onda i serijom od 11:2 prvi put na utakmici došao do dvocifrene prednosti. Stefan Birčević je nedugo zatim trojkom odveo Beograđane na maksimalnih plus 15 (56:41), ali je onda Cibona uzvratila preko talentovanih Emira Sulejmanovića i Nika Slavice.

Pored njega, domaćina je u život vratio raspoloženi Skoti Rejnolds koji je u nekoliko navrata promešao odbranu Partizana kao da ne postoji na terenu.

Ipak, Stefan Birčević je još jednom pokazao da su ovo njegovi meseci i da podiže formu kako vreme prolazi. Pogodio je dve trojke, jednu „dugu dvojku“, a kada se Cibona ponovo približila i prišla na minus sedam, stvari je u svoje ruke preuzeo kapiten Novica Veličković.



CIBONA - PARTIZAN 77:82 (17:16, 19:22, 16:28, 25:16)

Hala: Draženov dom

Gledalaca: 2.500

Sudije: Damir Javor, Sašo Petek i Igor Mitrovski

CIBONA: Rejnolds 15, Šakić 1, Marineli 3, Marić, Ćorić, Bošnjak, Rozić 7, Ljubičić, Sulejmanović 18, Slavica 21, Joksimović 8, Gospić.

PARTIZAN: Robinson, Ratkovica 2, Vrabac 9, Marinković 9, Veličković 17, Birčević 14, Koprivica, Andrić 5, Hečer 19, Pot, Karahodžić, Luković 7.

(FOTO: ABA/Cibona/Željko Baksaj, Gordan Laušić)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pobeda Partizana u Zagrebu, serija traje! (VIDEO)

Izvor: Mondo, 30.Dec.2016

Crno-beli savladali direktnog konkurenta za plasman u plej-of ABA lige i učvrstili se na drugom mestu, iza Crvene zvezde...Sedma uzastopna pobeda Partizana u ABA ligi i drugi poraz zaredom Cibone, nakon što je Darušafaki ustupila Antu Žižića, daleko najkorisnijeg igrača takmičenja u prvih 14...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.