ABA - Partizan sedmom u nizu spustio zavesu na 2016. godinu!

Izvor: Sportske.net, 30.Dec.2016, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA - Partizan sedmom u nizu 'spustio zavesu' na 2016. godinu!

Košarkaši Partizana upisali su sedmu uzastopnu pobedu u regionalnoj ABA ligi, a trijumf u košarkaškom klasiku bivše Jugoslavije mogao bi da se pokaže ključnim za konačan plasman na tabeli.

Vicešampion Srbije stigao je večeras do trinaeste pobede u regionalnoj ABA ligi, a sedme uzastopne, pošto je kao gost slavio protiv Cibone rezultatom 77:82 (17:16, 19:22, 16:28, 25:16).

Prvi kvartal >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << duela u "Draženovom Domu" obeležili su očajni procenti obe ekipe u šutu za tri (0/2 Cibona - 0/7 Partizan), a crno-beli su se u takvim okolnostima bolje snašli od protivnika.

Cibona je serijom 6:0 u poslednjem minutu prve četvrtine uspela da preuzme vođstvo i to zahvaljujući činjenici da je na startu imala više raspoloženih igrača.

Kapiten Novica Veličković i centar Uroš Luković postigli su po pet poena za crno-bele u prvih deset minuta, dok je Cibona imala četvoricu igrača koji su postigli barem po četiri poena.

Tokom druge četvrtine praktično se igralo koš za koš, a sredinom tog perioda konačno su postignute i prve trojke od strane Nebojše Joksimovića i Vanje Marinkovića.

Završnica prvog poluvremena prošla je u znaku Vilijama Hečera koji uspeva da stigne do dvocifrenog učinka (11 pts) i preuzme ulogu lidera u ekipi Partizana koja na odmor odlazi sa dva poena prednosti (36:38).

Po povratku iz svlačionice izabranici Aleksandra Džikića hvataju odličan ritam i serijom 11:2 stižu do prve dvocifrene prednosti na utakmici (38:49).

Crno-beli su treću četvrtinu otvorili sa tri vezane trojke, dve Vanje Marinkovića i jednom Adina Vrapca koji tome dodao i pogodak za dva poena.

Na takvu sekvencu gostujućeg tima nadovezao se i nepromišljen potez Skotija Rejnoldsa koji je faulirao Vila Hečera u šutu za tri poena, a potom je i Damir Mulaomerović zaradio tehničku grešku.

Sve to je rezultiralo Partizanovom serijom 18:5 usled koje crno-beli stižu do maksimalne prednosti od 15 poena (41:56).

Cibona se serijom 7:0 vratila na jednocifren zaostatak ali je Stefan Birčević sjajnu partiju u trećem kvartalu krunisao trojkom koja je pokrenula novi niz Partizana za 14 poena prednosti (52:66) na kraju treće četvrtine.

Odlična igra Partizana u trećoj četvrtini i 6 pogođenih trojki iz 7 pokušaja nagovestili su da će crno-beli uspeti da privedu meč kraju bez većih problema, ali to ipak nije bio slučaj.

Rezervni plejmejker Partizana Stefan Pot napravio je previše grešaka u poslednjoj deonici i u velikoj meri kumovao povratku Cibone koja je lagano topila prednost gostujućeg tima.

Domaći tim uspeo je da smanji zaostatak na samo šest poena ali se to ispostavilo Ciboninim maksimumom večeras pošto su crno-beli na kraju odbranili prednost stečenu u trećem kvartalu.

Najefikasniji u redovima ekipe Aleksandra Džikića bio je Vil Hečer sa 19 poena i 6 asistencija, a ponovo je odličan bio i kapiten Novica Veličković koji je meč završio sa 17 poena, 4 skoka i 3 asistencije.

Ne treba prenebregnuti ni učinak reprezentativca Stefana Birčevića koji je sa 14 poena, od kojih 8 u trećem periodu i 6 skokova dao ogroman doprinos u trijumfu Partizana.

Nik Slavica je u poraženom sastavu bio najzapaženiji sa 21 poenom, a pratili su ga Sulejmanović sa 18 i Rejnolds sa 15 poena.

Partizan godinu završava kao drugoplasirana ekipa na tabeli regionalnog šampionata, sa skorom 13-3 i velikim izgledima da ligaški deo takmičenja završi na drugom mestu.

Prvu narednu utakmicu u ABA ligi crno-beli igraju 7. januara protiv Karpoš Sokola.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ABA LIGA: Hečer i Novica prejaki za Cibonu (VIDEO) (FOTO)

Izvor: HotSport.rs, 30.Dec.2016

Odličan završetak godine za Partizan koji je rezultatom 82:77 u Zagrebu savladao Cibonu.. Na početku ovog starog derbija Jadrana igralo se “rezervisano”, nijedna ekipa nije želela da uđe previše ofanzivno i pokuša da na samom startu dođe do ozbiljnije prednosti. Ipak, domaći su na prvi predah...

Nastavak na HotSport.rs...

Pobeda Partizana u Zagrebu za miran početak nove godine

Izvor: RTS, 30.Dec.2016

Košarkaši Partizana savladali su u Zagrebu ekipu Cibone sa 82:77 (16:17, 22:19, 28:16, 16:25), u utakmici 16. kola regionalne lige. Crno-beli su vezali sedmu pobedu u nizu i u novu godinu ulaze sa velikim šansama da se na kraju ligaškog dela takmičenja nađu među četiri najbolje ekipe. ...

Nastavak na RTS...

ABA - Karpoš ponovo odbranio Skoplje

Izvor: Sportske.net, 30.Dec.2016

Košarkaši Karpoš Sokola upisali su petu pobedu u ABA ligi, a kuriozitet je da je večerašnji trijumf nad Mornarom peti uzastopni ostvaren u Skoplju...Poslednji meč u regionalnoj ABA ligi, barem kada je 2016. godina u pitanju, odigran je večeras u sportskom centru "Boris Trajkovski" u Skoplju...Domaći...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.