ABA LIGA:  Hečer i Novica prejaki za Cibonu (VIDEO) (FOTO)

Izvor: HotSport.rs, 30.Dec.2016, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA LIGA: Hečer i Novica prejaki za Cibonu (VIDEO) (FOTO)

Odličan završetak godine za Partizan koji je rezultatom 82:77 u Zagrebu savladao Cibonu.
Na početku ovog starog derbija Jadrana igralo se “rezervisano”, nijedna ekipa nije želela da uđe previše ofanzivno i pokuša da na samom startu dođe do ozbiljnije prednosti. Ipak, domaći su na prvi predah otišli sa minimalnom prednošću, ali je Partizan od starta >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << drugog kvartala krenuo nešto ozbiljnije i poveo. Do poluvremena su crno-beli obezbedili plus od svega dva poena.
(Izvor: YouTube/ABA liga j.t.d.)
Ključna četvrtina duela bila je treća, puleni Aleksandra Džikića su u tom delu utakmice obezbedili pobedu zahvaljujući pre svega odličnim Vilom Hečerom i Novicom Veličkovićem. Partzan je smanjio greške u odbrani i izgubljene lopte u napadu, te se napredak video odmah. Iako su gosti iz Beograda imali zalihu od 14 poena pred završnu četvrtinu, Zagrepčani su se sa par mini serija približili i ugrosili vodstvo, ipak, Partizan je uspeo da sačuva razliku i dođe do 13. trijumfa u regionalnom takmičenju.
Check out the photos of @kk_cibona – @PartizanBC match – https://t.co/HmQSZux0dY #ABALiga #CibPar pic.twitter.com/gM8BL0lZuU
— ABA Liga (@ABA_League) December 30, 2016
Najbolji je u pobedničkom timu bio Hečer sa 19 poena i šest asistencija, Veličković je postigao 17, a Stefan Birčević 14. Što se Cibone tiče, Slavica je imao 21, a Sulejmanović je ubacio 18 poena. Dvocifren je bio i Rejnolds sa 15.
U narednom kolu, prvom u 2017. godini, Partizan će igrati sa Karpošem dok će Cibona protiv MZT-a tražiti trijumf.

REZULTATI 16. KOLA ABA LIGE:
Petak:
Budućnost – Mega Leks 88:80
Cibona – Partizan 77:82
21.00 Karpoš – Mornar
Ponedeljak:
17.00 MZT – Cedevita
19.00 Crvena zvezda – Zadar
21.00 Olimpija – Igokea
Utorak:
18.00 FMP – Krka



Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

The post ABA LIGA: Hečer i Novica prejaki za Cibonu (VIDEO) (FOTO) appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ABA LIGA: Partizan SRUŠIO CIBONU, drugo mesto na VIDIKU (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Dec.2016

Crno-beli u Zagrebu stigli do 13. trijumfa...Košarkaši Partizana su najbolji mogući način stavili tačku na 2016. godinu. Crno-beli su regionalnom El Klasiku savladali Cibonu u Zagrebu sa - 82:77 i napravili ogroman korak prema osvajanju drugog mesta. Beograđani su se mučili tokom prvog poluvremena,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Čelsi i Mančester junajted su nezaustavljivi, asistencija Tadića (video)

Izvor: Sportske.net, 31.Dec.2016, 18:59

Čelsi je stigao do nove pobede, baš kao i Mančester junajted. Asistencija Dušana Tadića nakon kornera...Čelsi je na pragu da nakon "prazničnog ludila" bude ekipa koja će biti najveći favorit za titulu, pošto je danas uspeo da na svom terenu savlada Stouk u veoma zanimljivoj utakmici sa 3:2...Domaći...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.