Izvor: MozzartSport.com, 29.Nov.2020, 11:11

Barsa nema pravo na grešku, Mesi protiv jedne od omiljenih mušterija

Argentinac poslovično ubitačan protiv Osasune - 24 gola i sedam asistencija na 20 utakmica, a ovog puta u Mozzart kladionicama kec na Barsu - najjači na svetu!

Ronald Kuman je kao igrač Barselone debitovao na Kamp Nou 1989. godine protiv Osasune i sa dva gola timu iz Pamplone, nije mogao bolje da se predstavi domaćim navijačima. Sada se holandski stručnjak nada da će trenerski debi protiv Rohiljosa u 11. kolu Primere (14.00) biti podjednako uspešan, jer Katalonci >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << praktično nemaju pravo na grešku.

Vanredna situacija vlada na najvećem španskom stadionu. Ne zbog Lige šampiona. Tamo se Barselona u skladu sa renomeom šeta kroz grupu G i udara ćuške Juventusu, Ferencvarošu i Dinamu koji je sredinom nedelje bez Mesija, Grizmana, De Jonga preslišala u Kijevu 4:0. Problem su nastupi i rezultati na domaćoj sceni gde Katalonci igraju stegnuto i bez previše samopouzdanja. Samim tim od poslednjih 18 velikan sa Pirinejskog poluostrva osvojio je svega pet bodova. U prošlom kolu, u direktom duelu sa Atletikom, poražen je od madridskog tima OD kojeg ima utakmicu manje, dozvolivši mu da ode na 12 bodova prednosti. Upravo zato je pobeda protiv Osasune imperativ, da titula ne bi bila izgubljena već krajem novembra.

Barselona je na 14. poziciji sa 11 bodova, isto koliko ima i Osasuna koja ne zna za trijumf od sredine oktobra. Da domaćinu neće biti lako, nagoveštava činjenica da je tim iz Pamplone u poslednjem izletu, u 37. kolu prošle sezone pokorio Kamp Nou 2:1. Ipak, pamte Rohiljosi ozbiljna poniženja u Barseloninom hramu u prethodnoj deceniji, pa je tako petostruki prvak Evrope od 2011. godine priređivao debakl Osasuni čak u pet navrata. Pre devet godina bilo je 8:0, u dva navrata Barsa je slavila sa po sedam datih golova i po jednom sa pet, odnosno četiri. Dakle, ako se kockice sklope kao u prestonici Ukrajine u kojoj je atmosfera u svlačionici podignuta na viši nivo, kao i samopouzdanje, mogla bi Osasuna da prođe kao bosa po trnju.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

A znamo i koliko Lionel Mesi voli da muči ekipu sa El Sadara. Nije veliki broj klubova protiv kojih je kroz istoriju Argentinac bio naoštreniji – 20 puta je igrao mečeve protiv Osasune kojoj je dao 24 gola uz sedam asistencija. Trebalo bi da ovog popodneva napada rivala u tandemu sa Antoanom Grizmanom.

Ronald Kuman ima poprilične kadrovske probleme u zadnjoj liniji. Đerar Pike se neće skoro vraćati, a uz povredu Arauha pitanje je ko će sa Lengleom činiti štoperski tandem. Mogao bi to da bude mladi Oskar Mingesa koji je u Kijevu odigrao vrlo kvalitetno, međutim ukoliko Holanđanin odbije da rizikuje i startuje sa rovitim Seržinjom Destom, Mingesa će na desnog beka.

Dosta je mozganja pred Kumanom, ali kada je rezultat u pitanju, Barsa nema pravo na grešku. Zbog mira u kući i povratka u vrh tabele.

Inače, Mozzart će vas od danas nagradjivati i pojedinim pojačanim kvotama na odredjenim mečevima, pa tako i sada sa kecom na Barselonu. Probajte negde da pronadjete jaču kvotu...

Tokom dana sastaju se Hetafe i Atletik Bilbao (16.15), odnosno Selta i Granada (18.30), dok nedeljni program derbijem zatvaraju lider Real Sosijedad i trećeplasirani Viljareal (21.00). Domaćin je u seriji od šest trijumfa uz 17 postignutih i samo dva primljena gola, dok je Žuta podmornica neporažena na 12 uzastopnih mečeva (osam pobeda i četiri remija). Jedan od ova dva niza večeras će biti okončan u prvom trenerskom duelu Unaja Emerija i Imanola Alguasila koji su svojevremeno delili svlačionicu Real Sosijedada.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

PRIMERA – 11. KOLO

Petak

Valjadolid - Levante 1:1 (0:0)

/Andre 57 - Kampana 87 penal/

Subota

Elče - Kadiz 1:1 (1:0)

/Boje 38 - Himenez 55/

Valensija - Atletiko Madrid 0:1 (0:0)

/Lato 79ag/

Ueska - Sevilja 0:1 (0:0)

/En Nesiri 83/

Real Madrid – Alaves 1:2 (0:1)

/Kazemiro 86 - Perez 5p, Hozelu 49/

 Nedelja

14.00: (1,30) Barselona Osasuna (9,00)

16.15: (2,65) Hetafe (2,75) Bilbao (3,20)

18.30: (2,15) Selta (3,10) Granada (3,80)

21.00: (2,25) Sosijedad (3,40) Viljareal (3,20)

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.