Bajern opet pobegao, Borusija ne zna za pobedu

Izvor: Mondo, 02.Dec.2017, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajern opet pobegao, Borusija ne zna za pobedu

Bavarci savladali Hanover, dok je Lajpcig ubedljivo poražen u Hofenhajmu. Dortmund zaostaje 10 bodova za šampionom!

Mnogo odličnih šansi i truda trebalo je Bajernu da upiše pobjedu nad Hanoveru na Alijanc Arena koja je ponovo bila rasprodana, a na kraju sve mu se poklopilo.

Bajern je savladao Hanover rezultatom 3:1 u kojem je promašio „bezbroj“ šansi, ali su i gosti promašili jedanaesterac, nakon što je sudija ponovio njegovo izvođenje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Prilike pred golom Šaumana krenule su da se redaju već od prvih minuta... Vidal, Levandovski, Vidal, Miler... redom su promašivali, a onda je Čileanac konačno zatresao mrežu. Povratnik u startnih 11, Patrik Miler je centrirao, Vidal je skočio na drugoj stativi i vraćao loptu, međutim, ona je pored golmana Šaumana otišla u mrežu.

Navijači Bajerna proslavili su već novi pogodak u 24. minutu, međutim, video asistent je poništio gol Levandovskog zbog ofsajda od svega nekoliko centimetara.

Samo dvije minute kasnije sjevnula je kontra gostiju nakon kojeg je dosuđen jedanaesterac, a Sven Ulrajh se izvukao samo sa žutim kartonom.

Filkrig je pogodio mrežu, međutim, zbog ulijetanja najmanje 7-8 igrača u šesnaesterac prije vremena, morao je da ponovo izvede jedanaesterac, a njegov novi pokušaj brani Ulrajh. Ni odbijenu loptu nije uspio d augura u gol, jer je intervenisao Humels.

Patrik Miler promašio je nemoguće u 32. minutu i posloa loptu pored gola, a ovaj promašaj kaznio je Benšop pogotkom za izjednačenje samo tri minute kasnije.

Bajern je odlično igrao u nastavku, redale su se prilike, ali lopta nije htjela u gol....

...Sve do 67. minute kada je Koman lijepim udarcem savladao Šaumana za svoj drugi gol u sezoni.

Levandovski je u finišu meča propustio nekoliko dobrih šansi, a onda sa penala u 86. minutu postavio konačnih 3:1. Poljak je tako postao prvi igrač Bajerna koji je postigao sedam golova na sedam prvih mečeva kod kuće u sezoni.

Bajern je ovim trijumfom pobjegao na šest bodova Lajpcigu koji je doživio debakl u Hofenhajmu. Domaći su slavili rezultatom 4:0 i probili se na peto mjesto na tabeli.

Novo razočarenje priredila je Borusija Dortmund koja je remijem 1:1 protiv Bajera produžila niz bez pobjede u Bundesligi na šest utakmica.

Uspjeli su „milioneri“ da sa igračem više pogotkom Jarmolenka u 73. minutu nadoknade minus od jednog gola iz prvog poluvremena, ali ne i da stignu do preokreta.

Dominik Kohr, who couldn't play today because of a yellow card suspension, is voicing his support for his squad with the fans in the Nordkurve today! pic.twitter.com/RLLJJLCA0e

— Bayer 04 Leverkusen (@bayer04_en) December 2, 2017

Ne računajući pobjedu nad slabašnim Magdeburgom u Kupu Njemačke, Borusija je posljednji put slavila još 30. septembra kada je savladan Augzburg, a u međuvremenu nije uspjela da osvoji cijeli plijen ni u mečevima protiv APOEL-a (dva puta!) i Totenhema u Ligi šampiona.

Nakon ove katastrofalne serije može se očekivati, možda već sutra-prekosutra, da čelnici Borusije uruče otkaz treneru Peteru Bošu.

REZULTATI 14. KOLA:

Bajer Leverkuzen - Borusija Dortmund 1:1 (1:0)

/Foland 30 - Jarmolenko 73/

Bajern - Hanover 3:1 (1:1)

/Vidal 17, Koman 67, Levandovski 87p - Benšop 35/

Hofenhajm - RB Lajpcig 4:0 (1:0)

/Amiri 13, Gnabri 52, 62, Ut 87/

Majnc - Augzburg 1:3 (0:2)

/Holtman 85 - Gregorič 22, Finbogason 43p, 86/

Verder - Štutgart 1:0 (1:0)

/Kruze 45/

Šalke - Keln 18.30

odigrano u petak:

Frajburg - Hamburger 0:0

nedelja:

Herta - Ajntraht 15.30

Volfsburg - Borusija Menhengladbah 18.00

TABELA: Bajern 32, Lajpcig 26, Šalke (-1) 24, Borusija M. (-1) 24, Hofenhajm 23, Borusija D. 22, Augzburg 22, Bajer 21, Ajntraht (-1) 19, Hanover 19, Herta (-1) 17, Štutgart 17, Majnc 15, Volfsburg (-1) 14, Hamburger 14, Frajburg 12, Verder 11, Keln (-1) 2.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.