Bajern beži rivalima, Dortmund opet bez pobede

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2017, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajern beži rivalima, Dortmund opet bez pobede

Fudbaleri Bajerna uvećali su prednost u odnosu na najbližeg pratioca Lajpcig na šest bodova, posle nekompletnog 14. kola Bundeslige.

Bavarci su rutinski savladali Hanover 2:1 na svom terenu, pogocima Artura Vidala u 17, Kingslija Komana u 67 i Roberta Levandovskog iz penala u 87, dok je Benšop postigao gol za goste.

S druge strane, Lajpcig ubedljivo poražen u Hofenhajmu sa 4:0, uz dva pogotka Serža Gnabrija.

Borusija Dortmund je nastavila sa lošim rezultatima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << remizirala je 1:1 sa Bajerom u derbiju kola u Leverkuzenu. "Milioneri" su imali igrača više oko 50 minuta igre, ali su na kraju uspeli samo da izbegnu poraz.

Bajer je poveo preko Kevina Folanda u 30. minutu, da bi u 41. crveni karton dobio Vendel. Gosti poravnavaju u 74. pogotkom Andrija Jermolenka, ali ne uspevaju da preokrenu.

Borusija je tako ostala na samo jednoj pobedi u poslednjih 11 utakmica, bez trijumfa je u sedam mečeva u nizu u Bundesligi.

Verder je minimalnim rezultatom savladao Štutgart za drugu pobedu u poslednja tri kola i važne bodove u borbi za opstanak, a svih 90 minuta za domaćina je igrao srpski reprezentativac Miloš Veljković. Augzburg je slavio 3:1 u Majncu i nastavio da prati favorite u borbi za plasman u Ligi Evrope.

Kasnije Šalke dočekuje Keln, a u slučaju pobede bi prestigao Lapcig na drugom mestu na tabeli. Isto će u nedelju pokušati da uradi Menhengladbah, na gostovanju u Volfsburgu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.