B92.net u Ljubljani: Borbeno srce šampiona i mirna ruka mladog lidera VIDEO

Izvor: B92, 21.Jun.2023, 11:12

B92.net u Ljubljani: Borbeno srce šampiona i mirna ruka mladog lidera VIDEO

Daleko od toga da je meč sa Velikom Britanijom doneo najlepšu košarku, ali pobedi i četvrtfinalu se ne gleda u zube.

Morale su košarkašice Srbije da naprave još jedan dodatni korak kako bi se našle među osam najboljih ekipa na Evrobasketu, ali znaju one kako se ide težim putem.

I to su pokazale i u utorak, kada su sa velikim pri,tiskom na plećima posle teške borbe zaustavile Britanke (66:60) i uzele poslednju kartu za drugu fazu takmičenja.

Nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << aktuelni šampion Evrope želeo da ide kući, digao se posle bolnog poraza od Mađarske i svojim borbenim srcem uspeo da izađe na kraj sa neugodinim rivalom.

Bilo je upitno koliko će Srbija moći da računa na Tinu Krajišnik, ali kapitenka još jednom dala primer kako se brani nacionalni dres.

Posle igranja sa slomljenim nosem na Svetskom prvenstvu prošle godine u Sidneju, kada je protiv Francuske morala da nosi masku, dok su ispod očiju bili vidljivi modri podlivi, malo verovatno je bilo da će Tina propustiti meč "biti ili ne biti" sa ostrvskom reprezentacijom.

I pre tog susreta je govorila da više nije pitanje može li nego da mora. I tako je bilo. Povela je svoje saigračice, pod injekcijama je odigrala osminu finala i svojim iskustvom dala je sigurnost u igri ispod koša.

Dugo je Srbiji bilo potrebno da prelomi meč, bilo je grešaka, ali kada se zaigrala odbrana, kada su presing i energija bili na velikom niovu, sve je počelo da se odvija u poželjnom pravcu za naš tim.

Po uvodnim minutima meča videlo se da Jovani Nogić prija igra pod pritiskom, odlučno je krenula u ovaj meč, bez straha od važnost ovog okršaja.

Kada se Britanija u prvoj četrvti odlepila na četiri poena viška, u trenutku kada se Srbija mučila sa postizanjem poena, bivša košarkašica španske Avenide, stala je na loptu i pokrenula seriju kojom je ekipa Marine Maljković preuzela vođstvo.

Nije joj ruka zadrhtala ni u poslednjoj deonici, svojim poenima sa distance odlepila je Srbiju na pristojnu prednost, koju je uz pomoć svojih saigračica uspela da odbrani do isteka 40. minuta.

Na kraju, Jovana je duel završila sa 16 poena (4/5 za dva, 2/6 za tri), uz četiri uhvaćene lopte i jednu asistenciju. Dovoljno da ponese epitet najbolje na ovom okršaju.



"Bila je veoma teška utakmica. Mislim da je ovo bio meč koji smo do sada najjače odigrale. Ušle smo fokusirane od prvog trenutka, nismo popustile ni jedan minut. Znale smo šta nas čeka, da one imaju visoke igračice, da sve idu na skok, pa i da, ako ne budemo dobro gradile koš, nećemo imati šanse da se borimo za pobedu. Stvarno smo se potrudile da ispravimo ono što je bilo protiv Mađarske, da poslušamo ono što se traži od nas. Ovo je bila utakmica sa najvećom energijom koju smo imale do sada",
rekla je Nogić.

Prijala joj je odgovornost i lderska uloga, a posle meča Nogić je bila vidno zadovoljna zbog pobede, dok je o svom izdanju stidljivo i skromno pričala.

"Čekala sam i ja svoju dobru partiju, ali za to moram da se zahvalim saigračicama. Znam da se od mene očekuje i ja imam svoja lična očekivanja. Hvala devojkama i stručnom štabu što veruju u mene i što mi daju samopouzadanje da odigram partiju kao protiv Bitanije. Protiv Belgije moram još bolje", rekla je Jovana Nogić.

Srbija u četvrtak od 15.00 sati za polufinale igraće protiv Belgije, koja bila prva u grupi B. Dve reprezentacije odigrale su dva pripremna meča pred početak Evrobasketa na Zlatiboru.

Prvi su dobile Belgijanke posle neizvesne završnice 66:64, a naš tim dan kasnije se revanširao trijumfom sa devet razlike (67:58).

Ove ekipe će se posle dve godine ponovo sresti u eliminacionoj fazi EP. U Valensiji 2021. godine igrale su u polufinalu, kada je Srbije slavila 74:73, a Belgija predvođena Emom Meseman, sada ima ulogu favorita.



"To mora duplo jače. Svi znamo kakav su one tim, kakav talenat imaju. Uigrane su, dobro igraju. Moraćemo još jače , sa još jačom željom, da svaka igračica bude fokusirana, da da sve od sebe. I više od toga",
poručila je Jovana Nogić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Povezane vesti

B92.net u Ljubljani: Srbija veruje u pobedu VIDEO

Izvor: B92, 22.Jun.2023, 09:51

Sve ono što su košarkašice Srbije uradile u prethodnom periodu tokom priprema za Evrobasket i na samom turniru, staje u jednu utakmicu...U četvrtak od 15.00 sati u Ljubljani vreme je za najbolju košarku na takmičenju, ukoliko ekipa Marina Maljković želi da nastavi odbranu evropskog zlata...U...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.