B92.net u Ljubljani: Srbija veruje u pobedu VIDEO

Izvor: B92, 22.Jun.2023, 09:51

B92.net u Ljubljani: Srbija veruje u pobedu VIDEO

Sve ono što su košarkašice Srbije uradile u prethodnom periodu tokom priprema za Evrobasket i na samom turniru, staje u jednu utakmicu.

U četvrtak od 15.00 sati u Ljubljani vreme je za najbolju košarku na takmičenju, ukoliko ekipa Marina Maljković želi da nastavi odbranu evropskog zlata.

U borbi za polufinale čeka ih stari znanac, ekipa Belgije sa kojom će na trećem uzastopnom šampionatu Evrope igrati važan meč. Svaki put su to bili teški i neizvesni okršaji, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali je i svaki put Srbija bila uspešnija.

Na šampionatu Evrope 2019. godine u Zrenjaninu ukradenom loptom Nevene Jovanović naš tim trijumfovao je za prvo mesto u grupi, a kasnije je osvojio bronzu.

Pre dve godine na Evrobasketu u Valensiji, tim Marine Maljković slavio je u polufinalu u neizvesnoj završnici (74:73) i na kraju uzeo evropsku krunu.

Dve reprezentacije odigrale su i dva pripremna meča na Zlatiboru pred početak Evrobasketa.

Prvi su dobile Belgijanke posle neizvesne završnice 66:64, a naš tim se dan kasnije revanširao trijumfom sa devet razlike (67:58).

Sada, pred još jedan meč biti ili ne biti, košarkašice Srbije veruju da mogu do pobede.

"Sa njima na Zlatiboru smo igrale kada nisu bile kompletne, fali se su im dve-tri igračice. Što se tiče utakmice od pre dve godine, mnogo toga se promenilo. Promenila se košarka, a ne igračice. Čeka nas drugačija utakmica i da vidimo na čemu smo sa njima", počela je priču Aleksandra Crvendakić.

Nije Srbija blistala ni u grupnoj fazi, ni u duelu sa Velikom Britanijom u osmini finala, ali primetno je da se forma diže iz meča u meč. Energija je sve bolja, igra polako dobija obrise onog što je do sada bio standard srpskog tima, a greške polako smanjuju.

Znaju izabranice Marine Maljković da moraju da odigraju gotovo savršen meč po svim parametrima, ako žele da favorizovne Belgijanke eliminišu iz borbe za odličja i da im treći put na EP ugase nade o trijumfu u međusobnim duelima.

"Belgija je jedan od favorita na ovom turniru, znamo kakva nas utakmica čeka. Ako želimo da dođemo do borbe za medalju, moramo da pobedimo dobre ekipe. Moramo da budemo na visini zadatka i da sve odradimo kako treba. Kao ekipa su dobre, Ema Meseman tu prednjači, ali ima još igrača koje su vodeće. Ako zaustavimo tu njihovu dobru petorku i ako nametnemo naš ritam, sa našom odbranom i planom koji nam je Marina napravila, mislim da će biti zaista dobra utakmica", poručila je košarkašica turskog Mersina.

Ivana Katanić veruje da će borbenost i želja biti ključni faktor.

"Razradili smo plan kako na terenu, tako i van terena. Mislim da treba toga da se pridržavamo. Ne bi trebalo da bude problema, daćemo sve od sebe. Znamo koliko je utakmica bitna. Potrudićemo se da pobedimo. Presudiće veća želja, iskreno mislim da u ovim bitnim utakmicama želja za skokom, da svaka ničija lopta bude naša, da su to stvari koji prave razliku", kaže Katanić.

Deo karijere srpska reprezentativka je provela igrajući u Belgiji.

"Igrala sam sa tri igračice koje su sada u timu Belgije. Slične su nama, bile su kompetitivne, ali nemaju ono što mi imamo. Daćemo sve od sebe", poručila je Katanić.

Pobednik ovog četvrfinala u polufinalu će se sastai sa boljim iz meča Francuska - Crna Gora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka,   Zrenjanin

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.