Atalanta uzela bod Romi, Napoli ubedljiv i sa desetoricom

Izvor: Blic, 19.Apr.2015, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atalanta uzela bod Romi, Napoli ubedljiv i sa desetoricom

Fudbaleri Sasuola i Torina odigrali su nerešeno sa 1:1 u prvoj nedeljnoj utakmici 31. kola italijanske Serije A, a zatim su viđena još tri remija, dok je Palermo protiv Đenove trijumfovao sa 2:1. Roma je osvojila samo bod protiv Atalante (1:1), a Napoli je pred milanski derbi bio ubedljiv u Kaljariju, 0:3, iako je igrao sa fudbalerom manje skoro pola sata.

Prvu utakmicu su obeležila dva jedanaesterca. Zanimljivo je da je prvo defanzivac Torina Kamil Glik u 45. minutu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u svom jedanaestercu oborio Antonija Floro Floresa, a onda je u 58. bila obrnuta situacija - tada je Flores načinio prekršaj nad Glikom, pa je arbitar dosudio penal.

Siguran izvođač penala za Sasuolo bio je Domeniko Berardi u prvom minuutu sudijske nadoknade vremena, dok je gol za Torino postigao Fabio Kvaraljela u 59. minutuk, takođe sa bele tačke. Sasuolo posle ovog remija zauzima 12. mesto sa 36 bodova, dok je Torino osmi sa 44.

Roma je protiv Atalante povela već u 3. minutu iz penala koji je realizovao Toti, a sa bele tačke je i gostujući tim izjednačio, posle faula Astorija. Adem Ljajić je odigrao ceo meč, ali nije uspeo da se izbori za trijumf, posle kog su dva rimska kluba izjednačena na tabeli, pošto i Lacio ima 58 bodova.

Radovanović je svih 90 minuta odigrao za Kjevo u remiju protiv Udinezea, Parma je u 73. minutu uzela bod Empoliju, dok je Palermo uspeo da zadrži vođstvo protiv Đenove.

Napoli je i sa igračem manje uspeo da ubedljivo savlada Kaljari u gostima (0:3), iako je sa igračem manje nastupao od 66. minuta, kada je isključen Mađo.

Dobro dodavanje Hamšika kroz sredinu omogućilo je Kaljehonu da dovede Napolitance u vođstvo u 24. minutu, potom je u sudijskoj nadoknadi vremena u prvom poluvremenu Balzano atraktivno, glavom sa ivice peterca, posle centaršuta sa desnog krila, postigao autogol, a konačan rezultat postavio je Gabijadini, koji je u 59. minutu felširanim udarcem sa nešto više od dvadeset minuta levicom postigao pogodak, učvrstivši tako tim iz Napulja na četvrtoj poziciji.

Serija A, 31. kolo

Subota:

Sampdorija - Ćezena 0:0

Juventus - Lacio 2:0 (2:0)


(Tevez 17, Bonući 29)

Nedelja:

Sasuolo - Torino 1:1 (1:0)


(Berardi 45+1 - Kvaljarela 59)

Kjevo - Udineze 1:1 (1:0)

(Pelisijer 39 - Cesar 71)

Empoli - Parma 2:2 (2:1)

(Makarone 32, Toneli 45 - Lodi 19, Belfodil 73)

Palermo - Đenova 2:1 (2:0)

(Čočev 9, 30 - Falke 52)

Roma - Atalanta 1:1 (1:1)

(Toti 3p - Denis 23)

Kaljari - Napoli 0:3 (0:2)

(Kaljehon 24, Balzano 45 a.g., Gabijadini 59)

20.45 Inter - Milan

Ponedeljak:

20.45 Fjorentina - Verona

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.