Ana: Novak i ja spremni za trofej u Pertu

Izvor: Mondo, 26.Dec.2012, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana: Novak i ja spremni za trofej u Pertu

Srpska teniserka izjavila da očekuje da će u paru sa najboljim teniserom planete trijumfovati na Hopman kupu i tako završiti posao koji nisu uspeli 2011. godine.

Ana Ivanović i Novak Đoković u subotu će započeti >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << takmičenje na Hopman kupu u Pertu. Srpski tandem imenovan je za prve nosioce na turniru gde će ukupno nastupati osam parova.

Ana Ivanović sa nestrpljenjem očekuje početak takmičenja u Australiji, gde je baš u paru sa Novakom, pre dve godine, bila primorana da preda finalni duel zbog povrede stomačnog mišića. On smatra da je sada vreme da konačno odu korak dalje.

"Bili smo vrlo blizu osvajanja trofeja pre dve sezone, i bilo je vrlo razočaravajuće to što smo morali da predamo finale. Nadam se da ćemo ovog puta uspeti da stignemo do trofeja", izjavila je srpska reprezentativka australijskim medijima.



Ona je dodala da se vredno sprema za početak nove sezone, u kojoj joj je želja da se vrati među 10 najboljih na svetu.

"Moj cilj je povratak u top 10 u 2013. godini. Nadam se da sam se dobro pripremila za to u 2012. kada sam bila veoma blizu ostvarenja tog plana. Želim da uoči velikih turnira obezbedim bolju poziciju za sebe i da počnem da pobeđujem bolje rangirane teniserke. Nastaviću naporno da radim kako bih uspela da ostvarim te planove", rekla je bivša "broj jedan", koja je 2012. okončala na 13. mestu WTA liste.

Ona je jedino rekla da joj teško pada privikavanje na visoke temperature u Australiji, a organizatori su najavili mogućnost postavljanja krova u Pertu, ukoliko se obistine prognoze meteorologa od 41 stepen Celzijusa tokom tarajanja turnira.

Srpski tim je uoči 25. izdanja Hopman kupa prvi favorit za osvajanje trofeja, iako će u pertu igrati nekoliko odličnih parova.

U grupi A, zajedno sa Anom i Novakom, nastupaće Italijani Frančeska Skjavone i Andreas Sepi, Nemci Andrea Petković i Tomi Has, kao i domaći takmičari Ešlej Berti i Bernard Tomić.

U grupi B igraće Amerikanci Venus Vilijams i Džon Izner, Španci Anabel medina Gariges i Fernando Verdasko, Južnoafrikanci Šanel Šipers i Kevin Anderson, kao i Francuzi Matilda Johanson i Žo Vilfred Conga.

Srpski miks dubl prvi meč igraće protiv Italije, u ponedeljak 31. decembra, a zatim slede dueli sa Australijom u sredu, 2. januara i Nemačkom, dva dana kasnije. U finale turnira, čiji je nagradni fond miliona dolara, plasiraće se pobednici grupa.

Borba za trofej zakazana je za 5. januar.

(MONDO, foto: Guliver/Getty images)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Ana želi trofej na Hopman Kupu!

Izvor: Sportske.net, 26.Dec.2012

Ana Ivanović i Novak Đoković od subote će predstavljati Srbiju na Hopman kupu, a naša najbolje rangirana teniserka jedva čeka početak takmičenja kojim će ujedno i započeti novu sezonu u kojoj ima velike ambicije.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.