Izvor: RTS, 12.Avg.2022, 17:30

Amerikanci popustili mere za nevakcinisane, ali Novak ipak ne igra u Sinsinatiju

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) Sjedinjenih Američkih Država doneo je novi paket relaksiranih mera u borbi protiv koronavirusa. Ograničenja u Americi su umanjena i posebno se tiču preporuka za karantin i držanje distance, ali ona koja su u vezi sa ulaskom u zemlju nisu menjana, što znači da Novak Đoković i dalje ne može da kroči na teritoriju SAD.
Đoković zbog činjenice da nije vakcinisan ne može da uđe na teritoriju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Amerike i tokom dana je zvanično potvrđeno da neće nastupiti ni na mastersu u Sinsinatiju.

Novak je osvajao Sinsinati dva puta tokom karijere (2018. i 2020. godine), ali uprkos novim merama, sve je realnije da će propustiti i Ju-Es open.
CDC je potvrdio da nevakcinisani Amerikanci mogu da preskoče karantin nakon što budu izloženi virusu i umesto toga, samo moraju nositi deset dana nove kvalitetne maske i da se testiraju petog dana ili ranije ako imaju simptome.
Saopšteno je da nevakcinisane i vakcinisane osobe sada imaju iste preporuke, dok stranci koji nisu primili vakcinu protiv kovida i dalje ne mogu da doputuju u Sjedinjene Države – među njima je i Đoković.
U Sinsinatiju će igrati Rafael Nadal koji, u slučaju osvajanja titule, može da dođe i do prvog mesta na ATP rang-listi.
Predstojeći masters na programu je od 13. do 21. avgusta, dok Ju-Es open počinje 29. avgusta.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.