Izvor: RTS, 12.Avg.2023, 13:13

Србија пала на листи листи фаворита на Мундобаскету

Кошаркашка репрезентација Србије пала је за једно место и сада је девета на Фиба листи фаворита на Светском првенству које предстоји од 25. августа на Филипинима, Индонезији и Јапану.
Фиба је формирала листу на основу пласмана на ранг листи, претходних >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << успеха, уз посебно обраћање пажње на недавне промене у саставима и резултатима у припремним утакмицама.
На основу свих тих ставки, "орлови" су пали лeтвицу ниже и сад су девети.
"Никола Јокић није доступан овог лета, било која друга екипа би без најбољег играча пала у топ 10 листи, али не и Србија. Јер још увек имају поузданог Богдана Богдановића спремног да преузме, као што је и учинио у првој утакмици по повратку са 15 поена, седам скокова и пет асистенција у победи над Грчком.
Ту је и Никола Милутинов, Марко Гудурић може да затрпа свакога са 20+ поена, а они имају велику дубину са много момака који се радују већој улози у одсуству Јокића и Василија Мицића овог лета. Мало је рећи да су фаворити у групи, али они ће задржати сећање на 2019. и 2022. годину, где се њихови добри наступи у групној фази нису превели у добру кошарку у играма у елиминационој фази", пише у образложењу на сајту Фиба.
Србија је у "Акрополис купу" победила Грчку и изгубила од Италије. Наредни ривал је Порторико у Београду 16. августа.
Изнад наше репрезентације су САД, Француска, Аустралија, Словенија, Немачка, Шпанија, Канада и Италија.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.