Novo ažuriranje One UI 6.1 donosi Galaxy AI na još više Galaxy uređaja

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 22.Feb.2024, 19:13

Novo ažuriranje One UI 6.1 donosi Galaxy AI na još više Galaxy uređaja

Samsung Electronics objavio da su Galaxy AI[1] funkcije dostupne putem novog ažuriranja One UI 6.1 u cilju dalje demokratizacije mobilne AI. Ovo ažuriranje će biti dostupno za seriju Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 seriju i Tab S9 počevši od kraja marta. U skladu sa nedavno lansiranom serijom Galaxy S24[2], ovo ažuriranje podiže standarde korisničkog iskustva sa mobilnom AI putem hibridnog pristupa koji kombinuje AI >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << na uređaju i klaudu.

„Naš cilj sa Galaxy AI je ne samo da pokrenemo novu eru mobilne AI, već i da osnažimo korisnike tako što ćemo AI učiniti dostupnijom“, izjavio je Tiem Rou, predsednik i direktor za mobilne uređaje u kompaniji Samsung Electronics. „Ovo je samo početak Galaxy AI jer planiramo da ovo iskustvo omogućimo za preko 100 miliona korisnika Galaxy korisnika tokom 2024. godine i nastavimo da inoviramo načine korišćenja neograničenih mogućnosti mobilne AI.“

Sada će još veći broj korisnika moći da koristi prednosti Galaxy AI funkcije za unapređenu komunikaciju na modelima koje podržava AI. Među ovim funkcijama su mogućnost da se prilagodi ton poruke i prevedu poruke na 13 različitih jezika korišćenjem Chat Assist[3]. Korisnici Galaxy uređaja mogu da osete moć interakcija u realnom vremenu preko funkcije Live Translate[4] koja pruža prevode glasa i teksta za telefonske pozive. Uz funkciju Interpreter korisnici takođe mogu da se upuste u spontane razgovore sa lokalnim stanovništvom na putovanju jer funkcija podeljenog ekrana generiše prevode teksta za razgovore uživo.

Šira integracija Galaxy AI duž Galaxy ekosistema takođe omogućava savršeno korisničko iskustvo u svakodnevnim obavezama na modelima koje podržava AI, čime se dostižu novi nivoi efikasnosti. Pretraživanje je unapređeno zahvaljujući funkciji Circle to Search with Google[5], koja generiše rezultate intuitivne pretrage brzim kružnim pokretom. Funkcije organizacije svakodnevnog života kao što je Note Assist[6] omogućavaju korisnicima da kreiraju formate, generišu sažetke i prevode beleške, dok uz Browsing Assist[7] korisnici mogu da uštede vreme generisanjem sveobuhvatnih sažetaka novinskih članaka. Transcript Assist takođe može lako da napravi transkript snimaka sa sastanaka i generiše sažetke i prevode.

Uz Galaxy AI, Samsung potvrđuje svoju ulogu u buđenju kreativnog potencijala korisnika. Najnovije Galaxy ažuriranje donosi niz Galaxy AI alata koji podstiču kreativnu slobodu čak i nakon što je fotografija napravljena. Zahvaljujući funkciji Generative Edit[8], uređaji koje podržava AI mogu lako da menjaju veličinu, mesto ili nagib predmeta na slici za savršen snimak. Korisnici takođe mogu da brže i lakše nego ikad ulepšaju svaku sliku uz Edit Suggestion[9]. Nema potrebe za pravljenjem više fotografija jer Instant Slow-mo[10] može da generiše dodatne kadrove za usporene video snimke koji su puni akcije.

I tu nije kraj kreativnosti i personalizaciji. Prilagođavanje Galaxy uređaja je sada još lakše uz pozadine koje generiše AI, što uređajima koje podržava AI omogućava da izraze kreativnost korisnika.

Za više informacija o Galaxy AI posetite: Samsung Newsroom, Samsungmobilepress.com i Samsung.com.

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiriše svet i oblikuje budućnost idejama i tehnologijama koje donose transformaciju. Kompanija redefiniše svetove televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema, livenih i LED rešenja. Za najnovije vesti posetite news.samsung.com.

[1] Samsung ne daje nikakva obećanja, uverenja ili garancije u pogledu tačnosti, sveobuhvatnosti ili pouzdanosti rezultata AI funkcija. Može se desiti da je potrebna prijava na Samsung nalog za korišćenje određenih Samsung AI funkcija.

[2] Može se desiti da neke AI funkcije iz serije Galaxy S24 ne budu dostupne na modelima prethodne generacije.

[3] Funkcija prevođenja Chat Assist može da zahteva prijavu na Samsung nalog. Može se desiti da neke čet aplikacije ne podržavaju ovu funkciju. Može se desiti da određeni jezici zahtevaju preuzimanje jezičkog paketa. Dostupnost usluge može da zavisi od jezika. Ova funkcija se aktivira kada se detektuje jezik sa kog može da se prevodi. Preciznost rezultata nije garantovana.

[4] Live Translate zahteva mrežnu vezu i prijavu na Samsung nalog. Live Translate je dostupan samo na instaliranoj aplikaciji Samsung Phone. Pozivi moraju da se obavljaju preko Samsung birača brojeva. Može se desiti da određeni jezici zahtevaju preuzimanje jezičkog paketa. Dostupnost usluge može da zavisi od jezika. Preciznost rezultata nije garantovana.

[5] Rezultati mogu da se razlikuju u zavisnosti od vizuelnih poklapanja. Zahteva internet vezu. Može se desiti da korisnici treba da preuzmu najnoviju Android verziju. Funkcionalnost proizvoda može da zavisi od vaše aplikacije i podešavanja uređaja. Može se desiti da neke funkcije nisu kompatibilne sa određenim aplikacijama. Dostupnost usluge zavisi od zemlje i jezika. Preciznost rezultata nije garantovana.Potrebno vreme za ažuriranje može zavisiti od modela.

[6] Samo za tekst u Samsung Notes zahteva prijavu na Samsung nalog i internet vezu.

[7] Dostupno samo u okviru aplikacije Samsung Internet.

[8] Generative Edit zahteva mrežnu vezu i prijavu na Samsung nalog. Uređivanje uz Generative Edit omogućava promenu veličine slike do 12 MP. Vidljivi vodeni žig je prekriven na krajnjoj slici nakon što se sačuva da bi se označilo da je AI generisala sliku. Preciznost i pouzdanost generisanog rezultata nije garantovana.

[9] Edit Suggestion je kompatibilan sa JPG, PNG, GIF i MP4 formatima. Rezultati uređivanja i kvalitet mogu da zavise stanja fotografije ili filma. Preciznost rezultata nije garantovana.

[10] Instant Slow-mo je dostupna za seriju Galaxy S23, Z Fold5, Z Flip5 i seriju Tab S9.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

Samsung predstavlja novu i poboljšanu fitness narukvicu, Samsung Galaxy Fit3

Izvor: Domino Magazin, 23.Feb.2024, 10:27

Samsung Electronics predstavio je novi Galaxy Fit3 pametni sat koji donosi naprednu tehnologiju praćenja zdravlja korisnika i podstiče zdrave životne navike. Galaxy Fit3 najnoviji je nosivi uređaj kompanije Samsung, napravljen je od aluminijuma, sa novim kućištem sa širim ekranom, što korisnicima...

Nastavak na Domino Magazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.