Zvanično potvrđeno: Višestruki ubica Edin Gačić osumnjičen za ubistvo policajca

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Feb.2019, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvanično potvrđeno: Višestruki ubica Edin Gačić osumnjičen za ubistvo policajca

Tužilaštvo Kantona Sarajevo otvorilo je istragu protiv Edina Gačića, koga tereti za ubistvo Sauda Sultanića u mestu Podorašac kod Konjica u poneđeljak, kao i za sinoćnje ubistvo policajca Mahira Begića u mestu Suhodol kod Tarčina, potvrđeno je iz Kantonalnog tužilaštva.

Edin Gačić je trenutno najtraženija osoba u BiH, a potraga za njim proširena je na celu zemlju.Ubistvo policajca desilo se u mestu na području Sarajevskog kantona, udaljenom svega desetak kilometara >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << od mesta gde je u poneđeljak Gačić ubio trgovca u Konjicu, svoju treću žrtvu.

Policajca je pronašao kolega koji je došao na smenu.

Prema saznanjima koja su objavili pojedini mediji u BiH, ubijeni pripadnik Federalne uprave policije (FUP) borio se sa ubicom, s obzirom na to da su na njegovom telu vidljive posekotine.

Još je navedeno da je nestao i policajčev pištolj.

Policiji je posle ubistva policajca prijavljeno da je na lokalitetu Ušivak kod Hadžića, u blizini Suhodola, viđen Edin Gačić.

On je sa nepunih 18 godina priključio odredu El Mudžahedin, koji je bio u sastavu Trećeg korpusa Armije BiH i poznatom po najmonstruoznijim zločinim nad srpskim vojnicima.

Gačić, koji je do rata živeo u Banjaluci, nekoliko meseci po završetku rata u BiH u Zenici je ubio saborca iz odreda El mudžahid Ismeta Gunića, takođe poreklom iz Banjaluke.

Osuđen je na osam godina zatvora, a kada je izdržao više od dve trećine kazne, Gačić je stekao pravo na slobodne dopuste iz Kazneno-popravnog zavoda Zenica.

Prilikom odlaska na slobodan vikend, 25. avgusta 2002. godine, u Zenici je ubio svoju majku, ispalivši u nju dva hica iz vatrenog oružja.

Policija ga je uhapsila nekoliko dana kasnije, a Kantonalni sud ga je u februaru 2003. osudio na 20 godina robije.

Ovom kaznom su Gačiću objedinjene presude zbog ranijeg ubistva majke i Gunića.

Nakon što je u KPZ Zenica proveo gotovo 15 godina, Gačić je premešten u zatvor u Bihaću, a sredinom 2017. godine je odslužio kaznu i izašao iz zatvora.

Direktor zatvora u Bihaću je pre njegovog puštanja na slobodu obavestio sve nadležne institucije da se radi o opasnoj osobi, koja će najverovatnije ponovo ubiti, ali nijedna od institucija nije reagovala na ova upozorenja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.