Skandal na RG zbog gej brakova

Izvor: B92, 09.Jun.2013, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skandal na RG zbog gej brakova

Nepoznati muškarac na kratko je prekinuo finalni meč Rolan Garosa između Rafaela Nadala i Davida Ferera upalivši baklju i istrčavši na teren.

Srećom, obezbeđenje je intervenisalo na najbolji mogući način i protestant je izbačen sa tribina centralnog terena "Filip Šatrije".

Grupa mladića sa belim maskama preko lica je protestovala je zbog nedavne odluke Vlade da usvoji zakon kojim su legalizovani homoseksualni brakovi, a koju je odobrio predsednik Francuske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Fransoa Oland.

Mladići su tokom drugog seta razvili transparent na kojem je pisalo "Oland ostavka", a protestant koji je ušao na teren rekao je da se "protestuje zbog straha za budućnost njihove dece".

Do incidenta je došlo u finišu drugog seta, a samo nekoliko trenutaka ranije, meč je takođe na kratko bio prekinut zbog političkih poruka sa tribina.

Ipak, to nije previše uticalo na Nadala, koji je rutinski rešio meč u svoju korist i došao do rekordne osme titule na pariskom Gren Slemu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.