Pre 6 godina Rafi se dogodio Soderling

Izvor: B92, 31.Maj.2015, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pre 6 godina Rafi se dogodio Soderling

Na današnji dan pre šest godina Španac Rafael Nadal doživeo je jedini poraz na Rolan Garosu.

Nadala je 2009. godine u četvrtom kolu eliminisao Robin Soderling, prekinuvši tako seriju od 31 uzastopne pobede na pariskoj šljaci.

Mnogo je zanimljivih podataka o tom meču, a verovatno najznačiji jeste da je to jedini poraz u karijeri Španca na zemljanoj podlozi u mečevima koji su se igrali na tri dobijena seta.

Pre toga, Rafa je četiri puta osvajao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pehar u Bulonjskoj šumi, da bi mu posle 2009. godine to pošlo za rukom u pet navrata.

Soderling je tada odigrao savršen meč – izgubio je jedan set i potpuno nadigrao velikog protivnika za trijumf od 6:2, 6:7(2), 6:4, 7:6(2).

Tada deseti nosilac dva dana kasnije izbacio je Rusa Nikolaja Davidenka, da bi onda nadigrao i Fernanda Gonsalesa za svoje Gren slem finale u karijeri. Ipak, u borbi za titulu naleteo je na Rodžera Federera koji ga je dobio u tri seta i tako kompletirao Gren slem.

Nadal se Soderlingu revanširao 12 meseci kasnije u finalu, ali će u istoriji ostati zapisan datum kada je doživeo, do sada, jedini poraz.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.