Izvor: RTS, 22.Nov.2020, 01:04

Medvedev skinuo skalp i Nadalu, u finalu protiv Tima

Danil Medvedev savladao je Rafaela Nadala sa 3:6, 7:6, 6:3 i plasirao se u finale Završnog turnira u Londonu. Mladi Rus će se za trofej boriti protiv Dominika Tima, koji je bio bolji od Novaka Đokovića.
Medvedev je protiv Nadala zabeležio i četvrtu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pobedu u Londonu i sasvim zasluženo se plasirao u finale Završnog mastersa.

Rafa Nadal propustio je priliku da se prvi put u deset učešća plasira u finale na završnim turnirima, dok će se Medvedev boriti za drugu uzastopnu titulu, posle trijumfa na Mastersu u Parizu.
Moskovljanin je do trijumfa nad Nadalom došao posle preokreta i gotovo tri sata tenisa.
Nadal je prilično lako osvojio prvi set. Jedan brejk bio mu je dovoljan da taj deo igre reši u svoju korist 6:3.
Rus je značajno bolje zaigrao u drugom delu igre. Napravio je brejk i imao priliku da povede sa 5:1. Međutim, Rafa se vraća i sa dva uzastopna brejka dolazi do vođstva od 5:4.
Do kraja seta Medveev je stabilizovao svoju igru i taj-brejk rešava u svoju korist 7:4.
U trećem setu Medvedev je napadao, te je u sedmom gemu uspeo da oduzme servis Špancu. Kao da je to bilo previše za "bika sa Majorke", koji još jednom gubi svoj servis za trijumf ruskog tenisera od 6:3.
Medvedev će u nedeljnom finalu igrati protiv Dominika Tima, koji je ranije danas u tri seta savladao Novaka Đokovića.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

IZBACILI RAFU I NOVAKA, MEDVEDEV ODUŠEVLJEN: To je super za tenis

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Nov.2020

Rus će u finalu Londona od 19 časova igrati protiv Dominika Tima...Uprkos očekivanjima navijača i statusu favorita, Rus Danil Medvedev i Austrijanac Dominik Tim igraće u finalu Završenog Mastersa u Londonu danas od 19 časova...Medevedev i Tim su u polufinalnim mečevima bili bolji od prvog i drugog...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.