50: Nadal je favorit, ali nije pobedio Novaka od 2014.

Izvor: N1 televizija, 13.Maj.2017, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

50: Nadal je favorit, ali nije pobedio Novaka od 2014.

Novak Đoković i Rafael Nadal sastaju se u polufinalu turnira iz Masters 1000 serije u Madridu, od 16 časova, uz direktni prenos na Sport klubu 1.

Biće to jubilarni, 50. susret dvojice velikana, a srpski teniser vodi sa 26-23 i dobio je poslednjih sedam okršaja i 15 setova, počevši od Monte Karla 2015. godine. Još u finalu Rolan Garosa 2014. godine Španac je poslednji put savladao Đokovića.

Interesantno, od poslednjeg meča prošlo je tačno godinu >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << dana, u polufinalu Rima Đoković je prošle godine u neizvesnom meču slavio sa 7:5, 7:6. Ipak, posle duže vremena, sada je Nadal favorit jer od početka sezone igra na visokom nivou, a na šljaci je ponovo dostigao vrhunac – osvojio je desete titule u Monte Karlu i Barseloni.

Sada se u Madridu mučio sa Fonjinijem, ali je lako dobio Kirjosa i izdržao je nalet Gofana u prvom setu.

“Moramo da poštujemo nivo na kojem je Đoković sada jer je istina da nije toliko visoko kao što je nekada bio, ali je mnogo vremena prošlo otkako je postao prvi na svetu. Znam, bio sam u njegovoj koži. Biti na vrhu svake nedelje, to je gotovo nemoguće. Uvek imamo uspone i padove. Nekada imate pobedničke nizove, nekad ređate poraze”, rekao je Nadal.

Sa druge strane, Đoković prolazi najlošiji period u karijeri otkad je postao vrhunski igrač, a na šljaci Monte Karla dobio je dva tesna meča u tri seta (Simon i Karenjo Busta) pre nego što je ispao od Gofana.

U Madridu je ponovo bio na ivici poraza na startu, ali se provukao protiv Almagra, da bi u meču sa Felisijanom Lopesom pružio najbolju igru na šljaci ove sezone. Potom mu je Nišikori predao, pa je Novak imao dan više za odmor od Nadala.

Đoković u karijeri ima 30 Masters titula, Rafa jednu manje, a nijednom Madrid nije omiljena teniska destinacija uzevši u obzir njihove visoke standarda – Novak je do sada slavio dvaput (2011, 2016), a Nadal triput (2010, 2013, 2014).

“Ovaj turnir razlikuje se od ostalih na šljaci zbog nadmorske visine, ona menja stvari i čini igru bržom, pa je zato servis dodatno značajan“, rekao je Đoković.

Nadalovo samopouzdanje trenutno je na većem nivou nego Đokovićevo i, iako nije uvek blistao u poslednje vreme, uvek je nalazio način da pobedi.

Obrnuto važi za Novaka, koji u poslednje vreme nema toliko samopouzdanja i gubi neke dramatične mečeve koje bi ranije verovatno dobijao, a ovo mu je prvi turnir posle “šok terapije“ i kraja saradnje sa celim timom. Za sada ide dobro, ali pobeda nad Nadalom u ovom trenutku donela bi neslućenu korist i promenu perspektive – ipak, Đoković će donekle biti rasterećen jer nije favorit.

Djokovic vs Nadal 50 By the Numbers

Tied 1-1 at #MMOpen

Tied 8-8 in SFs@RafaelNadal 14-7 on clay@DjokerNole 16-9 at #ATPMasters1000 events
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

(KURIR TV) NADAL NADIGRAO ĐOKOVIĆA: Novak ne može bez trenera, ništa od odbrane titule u Madridu!

Izvor: Kurir, 13.Maj.2017

...U međusobnom skoru sada je 26:24 za Novaka, koji je poražen od Rafe, posle sedam pobeda u nizu, prvi put od Rolan Gorosa 2014 godine..Đoković je vrlo loše počeo meč Nadal je dva puta napravio brejk, dozvolivši Srbinu da osvoji samo 4 poena Novak je nakon toga teškom mukom uspeo da osvoji...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.