Za 1. maj sunčano i toplo

Izvor: Blic, 28.Apr.2010, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za 1. maj sunčano i toplo

Građani koji su strahovali da će im zbog lošeg vremena prvomajski uranak ove godine propasti prevarili su se. Prognoza kaže da se u Srbiji u subotu očekuje lepo i toplo vreme sa maksimalnim temperaturama između 22 i 28 stepeni, dok bi pljuskovi u popodnevnim satima mogli da iznenade samo stanovnike zapadnih delova zemlje.

Nedeljko Todorović, meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda, kaže da se u Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << toplo i lepo vreme očekuje tokom sva tri praznična dana.

- Popodnevni pljuskovi mogući su samo u zapadnim delovima, dok će u istočnom delu Srbije prvomajski praznici proći u znaku suvog i toplog vremena. Maksimalne dnevne temperature tokom subote, nedelje i ponedeljka kretaće se između 22 i 28 stepeni - kaže Todorović.

Slične vremenske prilike, kaže on, očekuju se i u zemljama okruženja. Popodnevni pljuskovi tokom sva tri praznična dana očekuju na severnom Jadranu u Sloveniji, većem delu Hrvatske, u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori zbog čega bi oni koji putuju u neku od tih zemalja trebalo da spakuju i kišobrane. Građanima koji putuju u Grčku ili Bugarsku kišobrani tokom praznika neće trebati jer pljuskova u tim zemljama neće biti.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.