Zvezdina meč lopta za finale Jadrana, Partizan za majstoricu

Izvor: RTS, 30.Mar.2019, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdina meč lopta za finale Jadrana, Partizan za majstoricu

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde večeras od 19 časova u hali "Aleksandar Nikolić" u Beogradu igraju drugi meč polufinalne serije plej-ofa ABA lige. Crveno-beli su u prvom duelu slavili posle produžetka i sada imaju "meč loptu" za finale, dok se crno-beli kao domaćini bore za majstoricu. Kretanje rezultata pratite na našem portalu.
Košarkaši >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Crvene zvezde prethodne subote poveli su u polufinalnoj seriji plejofa ABA lige savladavši pred svojom publikom u fantastičnom meču Partizan 106:101.

Crveno-beli su na taj način došli do prve meč lopte za plasman u finale, ali im na tom putu neće biti ni malo lako jer danas neće imati podršku svojih navijača.
Trener Zvezde Milan Tomić očekuje "tvrđu" drugu utakmicu polufinala plej-ofa ABA i manje poena nego u prvom duelu.
"Bilo je najbitnije da dobijemo prvu utakmicu na našem terenu, ali to što vodimo ne znači ništa. Moramo da budemo spremni da odigramo mnogo kvalitetnije na njihovom terenu, da ne bude sitnih grešaka i padova u igri u tokom 40 minuta, da bismo mogli da dobijemo i da se plasiramo u finale. Mislim da će biti "tvrđa" utakmica, da će se ići na manje koševa", rekao je Tomić uoči meča.
I iz tabora Partizana najavljuju težak meč. Trener Andrea Trinkijeri takođe očekuje tešku utakmicu i smatra da njegova ekipa mora da bude pametna kao u boksu.
"Deluje mi kao da smo u boksu... Prva rudna, oni su dobili. Sad se igra druga runda. Moramo ući jače, bolje, pametnije. Ali moramo biti izuzetno pametni, jer kao i boksu, ako si agresivan daješ prostora da dobiješ udarac. Što znači da moramo igrati čvrsto pametno. Bili su favoriti pre 1:0, a sad su još veći. Ali nećemo se dati", rekao je Trinkijeri.
Trener crno-belih naveo je da domaći teren treba da bude prednost, a ne stres i pritisak.
Druga utakmica polufinalne serije plej-ofa Jadranske lige između Partizana i Crvene zvezde igra se od 19 sati u hali "Aleksandar Nikolić".
Drugi polufinalni par čine Cedevita i Budućnost, a Hrvatska ekipa je povela u seriji sa 1:0. Naredni meč igraju u nedelju u Podgorici. U finale će se plasirati ekipa koja prva dođe do dve pobede.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezda za finale, Partizan da sačuva glavu na ramenima

Izvor: MozzartSport.com, 30.Mar.2019

Prvi je dobila Crvena zvezda, sada je vreme za drugi meč. Crveno-beli ako dobiju idu u finale ABA lige, Partizan se bori za majstoricu. Novica Veličković je pred prvu utakmicu rekao da posle tog prvog obračuna "nikome ne leti glava", ali ako Partizan ne dobije večeras od 19 časova, on će biti...

Nastavak na MozzartSport.com...

REVANŠ POLUFINALA: Partizan za majstoricu, Zvezda za finale!

Izvor: Kurir, 30.Mar.2019

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde večeras u hali "Aleksandar Nikolić" u Beogradu igraju drugi meč polufinalne serije plej-ofa ABA lige.

Nastavak na Kurir...

Spektakl vredan derbija " Partizan preživeo dramu i izjednačio na 1-1!

Izvor: B92, 30.Mar.2019

Košarkaši Partizana pobedili su Crvenu zvezdu u drugom meču polufinalne serije ABA lige rezultatom 70:67...Partizan je uspeo da izjednači seriju na 1-1 i pobedom protiv crveno-belih posle poraza pre nedelju dana...Crno-beli su trijumfovali nakon velike drame, skoro pa podjednako velika kao u prvom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.