Košarkaški klasik u Pioniru, Partizan izborio majstoricu

Izvor: RTS, 30.Mar.2019, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkaški klasik u "Pioniru", Partizan izborio "majstoricu"

PartizanCrvena zvezda 70:67 (34:27). Košarkaši Partizana izjednačili su u polufinalnoj seriji ABA lige na 1:1, pošto su kao domaćini savladali Crvenu zvezdu. U vrlo neizvesnom susretu, presudili poeni Markusa Pejdža u finišu meča. Treći meč u seriji, koji će odlučiti ko će u finale, igra se naredne subote, a domaćin je Crvena zvezda. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Košarkaši Partizana i Crvene zvezde odlučiće u trećem duelu ko će u finale ABA lige, pošto su crno-beli kao domaćini slavili trijumf 70:67 i anulirali prednost Zvezde iz prvog meča.

Kao i što se očekivalo, još jednom smo gledali ravnopravan i izjednačen meč, u kojem su presudile greške u finišu.
Partizan je vodio tokom većeg dela susreta, Zvezda stigla do preokreta, da bi u finišu duela igrači Partizana bili koncentrisaniji i precizniji, pa su došli do zaslužene pobede.
Prva četvrtina delovala je dosta stegnuta, igrači obe ekipe nisu mogli ništa da pogode, a Partizan je posle deset minuta imao prednost 13:9.
Crno-beli su do poluvremena stekli i sedam poena prednosti, da bi Zvezda predvođena Stratosom Perperogluom do kraja treće četvrtine dovela meč u egal.
U poslednjoj deonici nijedna od ekipa nije uspela da napravi osetljiviju prednost, na minut i po pre kraja susreta Partizan je vodipo "pola koša".
Majk Cirbes se u tim momentima nalauio u centru pažnje, prvo ga je na zakucavanju izblokirao plej Partizana Renfro, da bi već u sledećem napadu nemački centar izgubio loptu.

Do tada nevidiljvi Markus Pejdž pogodio je veliku trojku za crno-bele, na drugoj strani uzvratio Bili Beron, da bi Pejdž na četiri sekunde do kraja doneo novu prednost crno-belima.
Imala je Zvezda priliku da trojkom stigne do produžetka, ali je Davidovac bio neprecizan u poslednjim trenucima duela u dvorani "Aleksandar Nikolić".
Najefikasniji na meču bio je Vanja Marinković sa 18 poena, dok je na drugoj strani Perperoglu postigao 16.
Treba istaći da u timu Zvezde nije bilo Džoa Reglanda, dok je Partizan predvodio Novica Veličković, iako se povredio u prvom duelu.
Treći, odlučujući duel za plasman u finale ABA lige na programu je u naredne subote, a domaćin će biti Crvena zvezda.
Ovako je protekao meč u Beogradu:
21.04 – Davidovac ne pogađa za tri poena, Partizan je savladao Zvezdu sa 70:67.
21.00 – Bili Beron pogađa trojku za minus jedan, ali Partizan na drugoj strani hvata dva ofanzivna skoka. Pejdž je fauliran na četiri sekunde do kraja i pogađa oba slobodna bacanja. Partizan vodi 70:67, Zvezda ima poslenji napad.
20.56 – Markus Pejdž pogađa trojku za prednost Partizana 68:64, tajm-aut za Tomića.

20.55 – Minut i po do kraja meča, Partizan vodi 65:64.
Filip Čović imao je priliku da donese izjednačenje Zvezde, ali je promašio jedno od dva slobodna bacanja. Prethodno je Renfro lupio blokadu Cirbesu, koji je pokušao da zakuca.
20.44 – Pet minuta do kraja utakmice, Zvezda vodi 60:58.

Bandža Si je napustio teren zbog pet ličnih grešaka. Crveno-beli drže prednost, ali minimalnu.
20.38 – Zvezda ima najubedljiviju prednost na meču 58:53, ali je ostala bez najboljeg igrača na meču Stratosa Perperoglua, koji je isključen zbog dve nesportske greške.
20.28 – Posle tri četvrtine vodi Zvezda 49:48.

Prešli su crveno-beli u vođstvo, zahvaljujući pogođenim trojkama Lazića i Perperoglua, pa nas još jednom očekuje neizvesna završnica u duelu večitih rivala.
Marinković je postigao 13 poena, Veličković sedam za Partizan, na drugoj strani 13 ima Perperoglu.
Zanimljivo je da su crno-beli po sedam puta pogađali za dva i za tri poena na meču.
20.23 – Ušli smo u poslednja dva minuta treće deonice, Zvezda vodi prvi put u drugom poluvremenu – 44:42.
20.14 – Sredina treće četvrtine, Partizan održava prednost – 39:33.
20.03 – Nastavljen je meč.
19.47 – Poluvreme, Partizan – Zvezda 34:27.
Crno-beli odlaze na poluvreme sa najvećom prednošću na meču, pogotkom Lendejla u poslednjim trenucima druge četvrtine. Zvezda je imala seriju 8:0, da bi crno-beli završili drugi deo igre sa 14:4.
Zvezda je postigla samo jednu tojku na meču, Partizan pet. Crveno-beli imaju šest izgubljenih lopti, crno-beli samo dve i u ove dve statističke kategorije leži razlog prednosti domaćina.
Vanja Marinković je najefikasniji u Partizanu sa sedam poena, šest je dodao Nikolić, a pet Lendejl. U timu Zvezde Perperoglu je najbolji sa osam, četiri je postigao Cirbes.
19.42 – Dve trojke vezuje Aleksej Nikolić, Partizan ponovo vodi 28:25.
Stigla je Zvezda rivala, prešla i u vođstvo, ali crno-beli još jednom trojkama dolaze do prednosti. Do poluvremena manje od dva minuta.
19.35 – Sredina druge četvrtine, nerešeno je 20:20.
Imali su crno-beli šest poena prednosti (17:11), ali Zvezda stiže do izjednačenja. Domaći su postigli tri trojke, gosti jednu.
19.20 – Trojkom Zagorca uz zvuk sirene, Partizan posle prve četvrtine vodi 13:9.

Kao da je važnost utakmice "vezala ruke" igračima obe ekipe, pa su tek u finišu prve deonice počeli nešto da pogađaju.
Si je postigao četiri, Zagorac tri poena, koliko na drugoj strani Faje.
19.08 – Katastrofalna košarka u prvih pet minuta, Zvezda vodi 5:2.
Veliki broj grešaka, promašenih šuteva i izgubljenih lopti obeležili su početak meča. Gagić jedini strelac za Partizan, Faje tri, Rivers dva za Zvezdu.
19.01 – Počeo je meč. Novica Veličković u startnoj postavi crno-belih, Zvezda bez Reglanda.

18.55 – Dvorana "Alekandar Nikolić" je dobro ispunjena navijačima Partizana, utakmica će uskoro početi.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Partizan,   Zvezda - Partizan

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Partizan i Zvezda ne mogu bez drame, igraće se majstorica! (video)

Izvor: Sportske.net, 30.Mar.2019

Još jedna veoma uzbudljiva utakmica, ovog puta pred Partizanovim navijačima, crno-beli uspeli da izjednače u polufinalnoj seriji ABA lige...Košarkaši Partizana uspeli su večeras u prepunom ''Pioniru'', uz veliku podršku svojih navijača, da uzvrate udarac Crvenoj zvezdi u polufinalu plej-ofa ABA...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.