Zašto Partizanova najveća snaga ne dolazi do izražaja?

Izvor: Sportske.net, 06.Avg.2020, 11:52

Zašto Partizanova ''najveća snaga'' ne dolazi do izražaja?

Iako je izgledalo da crno-beli čine sve da im se to ne ponovi, Partizan je opet već posle dva odigrana kola u zaostatku za najvećim rivalom.

Za samo 90 novopazarskih minuta, sve se u Partizanu potpuno okrenulo - od optimističkih najava u borbi za titulu, od slatkih muka zbog potencijalnih višemilionskih transfera koji bi mogli da uslede zbog velikog intreresovanja iz inostranstva za Umara Sadika i Filipa >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Stevanovića, došlo se do toga da je trener Savo Milošević otvoreno priznao da sada sumnja i u sebe, uz veliko razočaranje u pojedine igrače svog tima, ostavljajući pritom otvorenu i opciju o njegovom eventualnom odlasku sa klupe crno-belih.

Ne tako davno, na početku tekućeg prelaznog roka, kada je govorio o tome kakva pojačanja trebaju Partizanu, Milošević je početkom juna akcenat stavio na dovođenje novog štopera i, između ostalog naglasio:

''U svakom slučaju, komotna situacija koju Partizan nije imao prethodnih godina. Očekujem da zajedništvo ove ekipe bude njena najveća snaga. Dosta stvari ne moraju ni da dobiju informaciju od mene, znaju šta treba da rade'', istakao je Milošević.

Sličnih ocena bilo je i tokom zimskog prelaznog roka, kada je Partizan imao za glavni cilj osvajanje Kupa, ali u junskom finalu crno-beli su poklekli u duelu sa Vojvodinom.

Opravdanje se tada moglo naći i u ''lošoj sreći'' u ''penal-ruletu'', ali za ono što je Partizan juče prikazao u Novom Pazaru, nikakvog opravdanja nema i Milošević je toga postao svestan, mada je tokom prošle sezone već imao mnogo znakova upozorenja na koje je trebalo i ranije reagovati.

Problemi u defanzivi su vidljivi već dugo, čak i dok je sjajni Strahinja Pavlović bio tu, ali tu se ne radi samo o kiksevima štopera ili golmana, već je problem očigledno ozbiljniji.

Sada kada je Pavlović otišao u Monako i kada se ne zna koliko vremena novim pojačanjima (Banjak i Lalatović) treba da pokažu da su zaista prava pojačanja, problemi su još izraženiji, a juče je bilo i nekih početničkih reakcija koje se ne mogu pravdati ni lošim terenom.

Tri gola je Partizan primio juče, imali su Pazarci bar još dve sjajne šanse da do vrha napune mrežu neiskusnog Popovića, a crno-beli su po ko zna koji put u proteklih godinu dana ili duže ponovili svoj ''specijalitet'' da teško stečenu prednost olako prokockaju.

Da nešto nije u redu moglo se naslutiti neposredno posle Partizanovog vođstva od 2:1, kada trener Partizana izvodi Natha iz igre, na teren šalje neubedljivog Lazara Pavlovića, a u tim trenucima kamera ''Arene Sport'' akcenat stavlja na gunđanje Partizanovog Izraelca sebi u bradu tokom napuštanja terena.

I samo par minuta kasnije, kola su za Partizan krenula nizbrdo - Pazarci su izjednačili, Milošević potom iznenađuje i izvođenjem Sume iz igre, ušao je Ivanović, posle čega je Novi Pazar okrenuo na 3:2 u svoju korist, a poslednji Miloševićev pokušaj bilo je i izvođenje strelca drugog gola Takume Asana umesto koga je na teren poslao Bojana Matića koji do kraja nijednom nije ozbiljnije pripretio.

Dakle, ni ovoga puta crno-beli nisu mogli da se oslone na rezerviste, pa ono što je delovalo kao ''najjača Partizanova snaga'', a to je uigranih startnih 11, ponovo mora da trpi veliko energetsko opterećenje iz meča u meč. Izuzimajući mladog Nikolu Čolića koji najavljuje velike mogućnosti, ostatak igrača koji šansu čekaju sa klupe za rezerve nimalo ne impresionira svojim učinkom.

Sve u svemu, imaće izgleda u Humskoj još dosta posla u ovom prelaznom roku. Pogotovo ako usledi još neki kiks, što posle ovoga juče ne bi ni bilo senzacionalno. Ali, čini se da je ključno pitanje ima li Savo Milošević još uvek tu želju i energiju da Partizan učini mnogo boljim, kao što je to imao posle svog trenerskog debija u Kruševcu i poraza od Napretka od 1:0 pre godinu i po, kada je uspeo crno-bele da podigne iz velike agonije.

-

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.