Izvor: RTS, 05.Avg.2020, 18:56

Šok za crno-bele u drugom kolu, Partizan pao u Novom Pazaru!

Fudbaleri Novog Pazara napravili su veliko iznenađenje već u drugom kolu Linglong Superlige Srbije i savladali Partizan sa 3:2. Domaćin, koji se posle nekoliko godina vratio u elitni rang, bio je bolji u jednoj "ludoj utakmici" u kojoj je viđeno mnoštvo preokreta.
S druge strane, Partizan je doživeo šok već na startu prvenstva i biće u zaostatku ukoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Crvena zvezda ne izgubi od niškog Radničkog (19.00).

Utakmica na stadionu u Novom Pazaru igrana je pred praznim tribinama, ali je domaći sastav imao koliku-toliku podršku, pošto je desetak pristalica došlo na krov i odatle navijalo.
Partizan je očekivano krenuo ofanzivnije, pokušavao na početku preko Umara Sadika, ali je od samog starta golman domaćih Marko Drobnjak najavio da će imati sjajan dan.
Momak koji je i protiv  Crvene zvezde imao odličan nastup, u nekoliko navrata je sprečio vođstvo gostiju, da bi onda Novi Pazar došao do iznenađujuće prednosti.
U 21. minutu sudija Novak Simović je posle jednog kontranapada dosudio penal za Novi Pazar, nakon što je Saša Zdjelar oborio Semira Hadžibulića. Odgovornost je preuzeo Nikola Nedeljković i zatresao mrežu Partizana.

Četiri minuta kasnije Uroš Vitas je imao stotopostonu šansu da izjednači, ali je Drobnjak još jednom zablistao i Pazaru sačuvao minimalac na poluvremenu.
Iako je prvo bilo veoma sadržajno, ne može ni da se meri sa drugim poluvremenom, u kojem je domaći tim preko Branislava Tomića propustio velike šanse da duplira prednost.
To je Partizan iskoristio da pojača pritisak i za 11 minuta dođe do potpunog preokreta – prvo je Sejduba Suma izjednačio nakon karambola u kaznenom prostoru, da bi onda i Takuma Asano krunisao lep i brz kontranapad po levoj strani.
Tada se činilo da je sudbina meča u rukama Miloševićevih igrača, ali im je ona isklizla nekoliko trenutaka kasnije.

Sise je upisao prvu asistenciju kada je dodao do rezerviste Nemanje Perića, koji preciznim udarcem pogađa donji levi ugao za 2:2.
Opet su crno-beli krenuli ofanzivno, da bi novi šamar dobili u 78. minutu. Veliku je grešku napravio kapiten Bojan Ostojić, lopta je došla do Resića na petercu, on je šutirao, pogodio Miletića i ona je završila u mreži.
Prava "ludnica" na praznom stadionu u Novom Pazaru, koji je do kraja uspeo da sačuva prednost. Đorđe Ivanović je pogodio prečku i time je otišla poslednja šansa Partizana, koji ostaje na tri boda, koliko ima i današnji rival.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.