Vulićević za MOZZART Sport: Partizan mora da pobeđuje i bez mene, vraćam se u maju da slavimo titulu!

Izvor: MozzartSport.com, 22.Okt.2014, 00:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulićević za MOZZART Sport: Partizan mora da pobeđuje i bez mene, vraćam se u maju da slavimo titulu!

„Kad istrčiš na teren moraš da budeš spreman i na rizik od povrede, a mene ima ko da zameni“, kaže desni bek crno-belih

Kao da je neko izmakao tle pod nogama! I Partizanu i Miroslavu Vulićeviću. Jedan od oslonaca crno-belih ove sezone ispao je iz stroja u trenutku kad je pružao možda i najbolje partije u karijeri i ostavio sve u Humskoj 1 šokirane povredom prednjih ukrštenih ligamenata.

Veliki udarac za ionako oslabljen tim (od ranije odsustni >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Darko Brašanac i Miloš Ostojić), ujedno i momka iz Leposavića u koga trener Marko Nikolić ima ogromno poverenje. Mada, ne toliko jak da ga pokoleba.

Teško jeste, ali iz ove kože se ne može. Moram da prihvatim novu situaciju kao činjenicu, sva je prilika da mi predstoji duga pauza, ali ne predajem se. Narod kaže, koga nema bez njega se može, a ja dodajem da život teče dalje, fudbal će se igrati i bez mene, a Partizan mora da pobeđuje bez obzira da li sam u sastavu ja ili neki drugi igrač. Uostalom, ima ko da me zameni, tako da sam siguran da će crno-beli uspeti da nastave pobednički niz“, priča Vulićević posle pregleda magnetnom rezonancom, kojom je potvrđeno da je pokidao prednje ukrštene ligamente kolena i da mu sleduje najmanje šest meseci pauze.

Kaže da nikog ne krivi za povredu i da se sve što se dešavalo na derbiju proizvod prirodne sportske borbe.

„Kad istrčiš na teren u jednoj takvoj utakmici onda moraš da budeš spreman i na rizik od povrede. Nažalost, imao sam tu nesreću da ona zadesi baš mene. Naravno, kao sportisti i čoveku, jasno mi je da u duelu koji je prethodio povredi nije bilo namere. Ostaje mi da se borim sam sa sobom, da iz ovoga izađem jači. Izvesno je da mi sledi operacija kolena“.

Pošto su saznanja o povredi sveža, još nema informacija da li će Vulićević na operativni zahvat u Nemačku (na istu kliniku gde su se lečili Fejsa, Šćepović i Eduardo) ili će ostati u Srbiji, ali gde god se bude oporavljao ističe da će biti uz Partizan.

„Naravno, pratiću svaku utakmicu i bodriti drugove, a ako da Bog zajedno ćemo u maju slaviti titulu. Do tad ću se valjda i ja oporaviti, možda i zaigrati koji minut“.

U pratnju klupskog lekara Miroslav Vulićević je jutros bio na pregledu kod doktora Milankova u Novom Sadu, pre operacije konsultovaće još jednog lekara, u nadi da možda i nije najgori scenario u pitanju...

„Jedino me buni što sam se povredio još u 12. minutu, a izdržao sam do kraja utakmice. Kažu da u slučajevima kidanja ligamenata ne možeš ni da se pokreneš, a ja sam trčao napred i nazad, skakao, centrirao, „kidao“ sve vreme. Imao sam bolove, ali sam istrpeo sve dok je derbi trajao, misleći da je reč o običnoj povredi. Zato želim da se uverim na još jednom mestu da li su stvarno ligamenti „otišli“. Ko zna, možda i mene Bog pogleda“, rekao je Vulićević za naš portal.

(FOTO: MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.