Partizanova osma pobeda u nizu – Zahid u glavnoj ulozi

Izvor: B92, 07.Okt.2023, 17:29

Partizanova osma pobeda u nizu – Zahid u glavnoj ulozi

Fudbaleri Partizana salvaladali su lučansku Mladost rezultatom 2:0 u meču 11. kola Superlige Srbije.

Partizanu je ovo osma pobeda u domaćem šampionatu u nizu u kom još uvek ne znaju za poraz.

Ofanzivno je krenuo Partizan od prvog minuta u nameri da produži svoju sjajnu seriju.

Već u četvrtom minutu je u protivničkom šesnaestercu pao Kristijan Belić, ali arbitar nije smatrao da tu ima dovoljno elemenata za kazneni udarac.

Nedugo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nakon toga je Mateuš Saldanja imao sjajnu priliku i iz neposredne blizine u padu šutirao, ali je pogodio samo okvir gola. To je bila najbolja šansa za crno-bele u prvom poluvremenu.

Nastavio je Partizan da obleće oko gola Saše Stamenkovića, bilo je nekoliko udaraca iz daljine pre svega onaj Kanutea kada je hvatao volej od zemlju sa ivice šesnaesterca, ali se Mladost dobro branila.

Zapretili su i Lučanci nekoliko puta, ali daleko od toga da je bilo neke veće opasnosti ispred gola Aleksandra Jovanovića.

U istom ritmu su crno-beli ušli i u drugo poluvreme. Razigrao se Natho koji je oprobao udarac iz daljine, a potom i proigrao Zahida unutar protivničkog šesnaesterca.

Ni iz jedne od te dve situacije nije postignut gol, ali njih dvojica jesu sarađivali kod pogotka Partizana.

Isti je usledio nakon najbolje prilike za Mladost. Silue je izbio sam iskosa ispred zadnje linije Partizana, ali je dao sebi prejak for. Nekako je rezervista uspeo da stigne loptu pre Jovanovića i na drugoj strani je doturi do Patrika Ezea. Povratnik u srpski fudbal ju je odložio do Veličkovića, ali se ovaj obrukao i poslao loptu preko gola.

Kazna je stigla ekspresno na drugoj strani. Milan Joksimović je oobrio Zahida u sopstvenom šesnaestercu. Arbitar je pokazao na „belu tačku“, a odgovornost preuzeo Natho koji hladnokrvno realizuje jedanaesterac.

Nastavio je Partizan sa napadima. Saldanja je ubrzo imao sjajnu priliku kada je nedovoljno jako šutirao iz blizine glavom, nakon čega je udarac oprobao Belić i pogodio stativu po drugi put za njegov tim na ovom meču.

Vratilo se njegovoj ekipi u 69. minutu kada je domaći tim odigrao sjajno u kontri. Lopta je došla do Saldanje koji je u pravom trenutku pronašao Zahida.

Norvežanin je imao jedan na jedan sa Stamenkovićem, zaobišao iskusnog golmana i smestio loptu u nebranjenu mrežu za svoj treći gol od dolaska u Beograd.

Time je stavljena tačka na ovaj meč.

Partizan u narednom kolu gostuje u Subotici ekipi Spartaka, dok će u okviru devetog kola Mladost dočekati niški Radnički.

Superliga, 10. kolo

Novi Pazar - Vojvodina 3:1 (0:0)

Floro 56, Karaklajić 76, Adešina 85 – Vukanović 82

Javor - Železničar 2:1 (1:0)

Petrović 31, Milošević 58 – Romanić 56

Partizan - Mladost Lučani 2:0 (0:0)

Natho 58p, Zahid 69

Petak

IMT - Radnik Surdulica 1:1 (1:0)

Glišić 24 - Baić 81

Radnički Niš - Napredak 1:1 (1:0)

Škrbić 27 - Stanojlović 90+5

Nedelja

15.00 Radnički 1923 - Crvena zvezda

17.30 Čukarički - Voždovac

17.30 TSC - Spartak

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.