U Zvezdinu kasu se sinoć slilo više od 15 miliona evra, koliko je Partizan zaradio ovog leta?

Izvor: Sportske.net, 30.Avg.2018, 22:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Zvezdinu kasu se sinoć slilo više od 15 miliona evra, koliko je Partizan zaradio ovog leta?

Za razliku od ''večitog rivala'', crno-beli već podvlače crtu.

Prošle sezone Partizan je stigao do 1/16 finala Lige Evrope, nekoliko meseci kasnije crno-beli nisu uspeli da se domognu ni grupne faze ovog takmičenja.

Doduše, nije klub iz Humske imao ni sreće u žrebu za plej-of fazu kvalifikacija, Bešiktaš je objektivno kvalitetniji tim i zasluženo je izborio plasman u Ligu Evrope.

Partizan >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je ovog leta preskočio tri prepreke u kvalifikacijama - Rudar Pljevlja (3:0 i 3:0), Trakai (1:0 i 1:1), i Nordsjeland (2:1 i 3:2), ali poslednja je bila prevelika - 1:1 i 0:3 od Bešiktaša.

Postavlja se sada pitanje koliko je klub iz Humske zaradio novca od ovih postignutih rezultata?

Prema pravilniku UEFA, u prve tri faze kvalifikacija, Partizan je inkasirao 240.000 + 260.000 + 280.000, a ako je crno-belima za utehu, večerašnji poraz u Istanbulu doneo im je još 300.000 evra, što je svakako premalo u poređenju sa oko tri miliona koliko donosi plasman u Ligu Evrope.

Kada sve ovo saberemo, dolazimo do ukupnog iznosa od 1.080.000 evra na osnovu postignutih rezultata u kvalifikacijama za LE ove sezone.

Tome treba dodati i zaradu od ulaznica, TV prava, ali sve je to skromno u odnosu na prošlu sezonu. Uz to, ovog leta Partizan nije ostvario ni neke unosnije transfere poput onih od pre godinu dana, najveća zarada je u ovom prelaznom roku od Tavambe (1.4 miliona), pa je ukupni utisak utoliko siromašniji.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Da li je posle ove izjave Pepea jasnije protiv kakvog je rivala igrao Partizan?

Izvor: Sportske.net, 30.Avg.2018

Portugalski defanzivac u centru pažnje posle plasmana Bešiktaša u Ligu Evrope...Pepe se baš raspucao u ovih nekoliko dana, pogodio je za vikend u šampionatu Turske protiv Antalije (2:3), a večeras je dva puta savladao golmana Partizana Vladimira Stojkovića u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope...Bešiktaš...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.