Spartak o meču sa Partizanom: Sudija nam uskratio pravo na pobedu

Izvor: Blic, 11.Apr.2011, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spartak o meču sa Partizanom: Sudija nam uskratio pravo na pobedu

Fudbalski klub Spartak Zlatibor voda oglasio se posle poraza od Partizana (2:1) u 21. kola Jelen Superlige saopštenjem za javnost u kome su Subotičani naveli da je sudija Milorad Mažić "rešio da sam kreira konačan ishod susreta", te da je Spartaku uskraćeno pravo na pobedu.

Rukovodstvo Spartaka navodi da je "čudnim odlukama glavnog arbitra ozbiljno poljuljano ionako već narušeno poverenje u domaći fudbal".

"Najiskreniju potvrdu ove naše tvrdnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << predstavlja i spontana reakcija objektivne publike u Subotici, koja je od momenta olako dosuđenog i po nama nepostojećeg kaznenog udarca za gostujuću ekipu, do samog kraja iste glasno izražavala svoje mišljenje o toj odluci glavnog sudije utakmice. Na njihovo veliko razočarenje, da nevolja bude još veća, do samog kraja utakmice neprimerena odluka uperena protiv popularizacije našeg fudbala nije bila i jedina na istoj, jer je glavni sudija u svojoj rešenosti da sam kreira konačan ishod iste u dva navrata navodne prekršaje u zoni šuta, a po pravilu propraćene teatralnim padovima gostujućih igrača karakteriše kao prekršaje što se na kraju ispostavlja da su i bile presudne za konačan ishod utakmice", navodi se u saopštenju Subotičana.

Rukovodeći ljudi FK Spartak Zlatibor Voda kako navode, "opravdano postavljaju pitanje svrhe, motiva i ulaganja u najpopularniju sporednu stvar na svetu, kada se uskraćuje osnovna elementarna stvar u fudbalu - pravo na pobedu".

"Ovim se ni malo ne želi omalovažavati renome protivnika i njihov kvalitet, već se samo želi ukazati na činjenicu da izgleda u našem fudbalu David nema šta da traži pred Golijatom", ističe se u saopštenju Spartaka.

Uprava subotičkog Superligaša navodi da bi bilo "krajnje korektno da FSS, uvažavajući u potpunosti stručne ljude u sudijskoj organizaciji, izvrši ekspertizu suđenja našeg najboljeg sudije, koji je na ovoj utakmici reprezentovao i branio visoki rejting koji mu je FIFA dodelila"

"Rukovodstvo FK Spartak Zlatibor voda se pita da li svi oni koji odlučuju u srpskom fudbalu, bilo u sudijskoj organizaciji ili u samom FSS osećaju krivicu ako na sledeću ovakvu utakmicu dođe duplo manje publike koja je sita nepravednih i providnih utakmica i misle li da stvarno čine uslugu velikim klubovima koji završavaju prvenstvo u zabludama", navodi se između ostalog u ovom saopštenju, u kome se dodaju želje Subotičana da se iz domaćeg fudbala "jednom za svagda eliminišu duboko ukorenjeni dvostruki sudijski aršini primenjivi posebno za velike, a posebno za male".

Povezane vesti: Stanojević: Kad promašiš toliko šansi, gubiš bodove Partizanu samo bod od Spartaka pred dolazak Arsenala Podeljene karte za Arsenal i Spartak Stanojević: Igračima je Spartak kvalifikacioni meč za Arsenal Da li ste spremni za domaći fudbal?
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SPARTAK: Uskraćeno pravo na pobedu

Izvor: Sportski Žurnal, 11.Apr.2011

SAOPŠTENJE UPRAVNOG ODBORA SPARTAK ZLATIBOR VODE. . Rukovodstvo Spartak Zlatibor voda ne može se oteti utisku da je predivna fudbalska manifestacija koju je na samom stadionu, kao i putem TV prijemnika posmatralo više od 100.000 gledalaca, po ko zna koji put, još jednom, čudnim odlukama glavnog...

Nastavak na Sportski Žurnal...

JEL’ OVO POŠTENO?

Izvor: Kurir, 12.Apr.2011, 09:17

Šta će reći Platini? Posle 21. kola Jelen Superlige u fudbalskom prvenstvu Srbije ponovo se potegla priča o regularnosti šampionata. Čelnici Spartaka su ogorčeni, tvrde da se prvenstvo igra samo za Partizan i Crvenu zvezdu, a na njihovoj talasnoj dužini su..Šta će reći Platini?..Posle 21....

Nastavak na Kurir...

Partizan: Spartak nema pravo da iznosi optužbe bez osnova

Izvor: Sportal.rs, 12.Apr.2011

Fudbalski klub Partizan obratio se srpskoj sportskoj javnosti povodom utakmice Spartak - Partizan odigrane u nedelju u okviru 21. kola Jelen Superlige Srbije.

Nastavak na Sportal.rs...

Sudija Mažić dobio prelaznu ocenu!

Izvor: NaDlanu.com, 12.Apr.2011

Kontrolor suđenja u Subotici, u duelu Spartak Zlatibor voda - Partizan Đorđe Žutić ocenio je arbitražu Milorada Mažića kao dobru i dao mu je prelaznu ocenu, saznajemo iz pouzdanih izvora.Iako su Subotičani u protokolu uložili žalbu na arbitražu smatrajući je štetnom po Spartak ZV, kontrolor...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.