Izvor: Politika, 11.Apr.2011, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spartak: Uskraćeno nam je pravo na pobedu

Saopštenje fudbalskog kluba iz Subotice povodom utakmice sa Partizanom (1:2), u kome se ističe da se „zablude rasvetljavaju u prvim kolima evropskih takmičenja”

Fudbalski klub Spartak Zlatibor voda, nezadovoljan suđenjem u meču s Partizanom (1:2) na domaćem terenu, izdao je saopštenje:

„Rukovodstvo Fudbalskog kluba Spartak Zlatibor voda ne može se oteti utisku da je jedna predivna fudbalska manifestacija koju je na stadionu, kao i putem TV prijemnika, posmatralo >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << više od 100.000 gledalaca, po ko zna koji put, još jednom, čudnim odlukama glavnog arbitra ozbiljno poljuljala ionako već narušeno poverenje u domaći fudbal. Najiskreniju potvrdu ove naše tvrdnje predstavlja i spontana reakcija objektivne publike u Subotici, koja je od momenta olako dosuđenog i po nama nepostojećeg kaznenog udarca za gostujuću ekipu, do samog kraja glasno izražavala svoje mišljenje o toj odluci glavnog sudije utakmice.

Na njihovo veliko razočarenje, da nevolja bude još veća, do samog kraja utakmice neprimerena odluka uperena protiv popularizacije našeg fudbala nije bila i jedina, jer je glavni sudija u svojoj rešenosti da sam kreira konačan ishod u dva navrata navodne prekršaje u zoni šuta, a po pravilu propraćene teatralnim padovima gostujućih igrača karakteriše kao prekršaje što se na kraju ispostavlja da su i bile presudne za konačan ishod utakmice.

Rukovodeći ljudi FK Spartak Zlatibor Voda opravdano postavljaju pitanje svrhe, motiva i ulaganja u najpopularniju sporednu stvar na svetu, kada se uskraćuje osnovna elementarna stvar u fudbalu – pravo na pobedu. Ovim se ni malo ne želi omalovažavati renome protivnika i njihov kvalitet, već se samo želi ukazati na činjenicu da izgleda u našem fudbalu David nema šta da traži pred Golijatom.

Isto tako bilo bi krajnje korektno da FSS, uvažavajući u potpunosti stručne ljude u sudijskoj organizaciji, izvrši ekspertizu suđenja našeg najboljeg sudije, koji je na ovoj utakmici reprezentovao i branio visoki rejting koji mu je FIFA dodelila.

Rukovodstvo FK Spartak Zlatibor voda se pita da li svi oni koji odlučuju u srpskom fudbalu, bilo u sudijskoj organizaciji ili u samom FSS osećaju krivicu ako na sledeću ovakvu utakmicu dođe duplo manje publike koja je sita nepravednih i providnih utakmica i misle li da stvarno čine uslugu velikim klubovima koji završavaju prvenstvo u zabludama.

Zablude se rasvetle na najbolniji način i završavaju u prvim kolima evropskih takmičenja”.

objavljeno: 12.04.2011.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.