Sistem i satnica: Kada i kako će se Partizan i Zvezda boriti za Evroligu?

Izvor: Prva.rs, 23.Mar.2015, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sistem i satnica: Kada i kako će se Partizan i Zvezda boriti za Evroligu?

Podsetimo, Crvena zvezda Telekom je sa učinkom 24-2 završila prva na tabeli regionalnog nadmetanja, Budućnost je druga sa 19-7, dok je Cedevita, zahvaljujući boljem učinku u međusobnim duelima, završila kao treća, ispred Partizana, iako oba tima imaju po 18-8. 
Zato će se Zvezda i Partizan, odnosno Budućnost i Cedevita, boriti u plej-ofu za plasman u >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << finale, a za to je potrebno ostvariti tri pobede u polufinalu. U Evroligu će proći jedino finalisti ABA lige, bez obzira na plasman u ligaškom delu sezone.
Kada je reč o našim predstavnicima, oni će se najpre sastati 14. i 15. aprila, kada će domaćin biti Crvena zvezda Telekom.
 
Partizan će biti domaćin 18. aprila, a ukoliko posle ta tri meča ne bude bilo poznato ko ide u Evroligu, ujedno i u finale ABA lige, igraće se četvrta, a možda i peta utakmica.
 
Domaćin četvrte u tom slučaju bio bi opet Partizan, i to 19. aprila, dakle dan posle prethodnog duela, a ako bude morala da se igra i "majstorica", njen domaćin će 22. aprila biti Crvena zvezda Telekom.
 
Isti sistem, "2-2-1", biće primenjen i u drugom polufinalnom paru, a i u finalu ABA lige, za koje su rezervisani termini 25, 26. i 29. aprila, a po potrebi i 30. april i 2. maj.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.