Izvor: HotSport.rs, 22.Mar.2015, 22:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA LIGA: Partizan ispustio pobedu u ‘Morači’, večiti derbi u polufinalu za Evroligu! (VIDEO)

U poslednjem kolu regularnog dela ABA lige Budućnost je pobedila Partizan u Podgorici rezultatom 85:79 (19:24, 24:20, 23:25, 19:10) i obezbedila sebi drugo mesto na tabeli. U polufinalu Budućnost će igrati protiv Cedeviti, a Crvena zvezda će igrati protiv Partizana, što znači da Srbija neće imati dva predstavnika naredne sezone u Evroligi.

Posle nešto boljeg početka Budućnosti i serije 12:4 , Džoš Akojon je pokrenuo >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << Partizan sa dve uzastopne trojne iz tranzicije, nakon čega su crno-beli krenuli u svoju veliku seriju. Krajem prve i početkom druge deonice, zakucavanjem Nikole Milutinova došli su do dvocifrene prednosti, ali Budućnost se nije predavala.
Pored toga što je razigravao saigrače, Omar Kuk je bio veoma raspoložen za šut, pa su Pogdoričani do poluvremena vratili utakmicu u egal, bilo je 44:43, a pri ulasku u tunel ka svlačionici došlo je do incidenta u kojem su učestvovali Edo Murić i Saša Pavlović sa jedne i Ivan Paunić i Omar Kuk sa druge strane.

U veoma efikasnoj trećoj četvrtini igralo se dosta dugo koš za koš i nijedna ekipa nije mogla da se značajnije rezultatski odlepi, odnosno da dođe do vođstva od dva poseda. Slično je bilo i poslednjoj deonici sve do četiri  minuta pre kraja, kada je prvo dugom dvojkom, a onda i neverovatnom trojkom Džoša Akojona Partizan prvi stigao do sedam poena prednosti.
Akojon je, ohrabren dobrom rolom, pokušao da dotuče Budućnost, ali je sa dva isforsirana promašaja i izgubljenom loptom dozvolio domaćima da iz kontranapada naprave seriju 8:0 i povedu poen razlike na dva minuta pre kraja. U tim trenucima nije bilo ni sreće za Partizan, pošto je nekoliko puta lopta izlazila iz koša u situacijama kada su poeni bili gotovo sigurni.
I onda neverovatan rasplet. Na 22 sekunde do kraja isticao je napad Budućnosti, Džej-Ar Rejnolds je iz očaja šutirao na koš, lopta je nekoliko puta skakutala po obruču i na kraju volšebno upala kroz obruč. Akojon nije iskoristio ni naredni napad, pa je Partizan bio bez poena punih četiri minuta.
Cedevita je pobedom nad Solnokom u Mađarskoj rezultatom 74:67 obezbedila sebi treće mesto, druga je ovom pobedom Budućnost, a četvrti je Partizan, pa ćemo u polufinalu gledati večiti derbi beogradskih rivala.
hotsport.rs
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan,   Evroliga,   Crvena Zvezda

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Večiti derbi u polufinalu!

Izvor: MVP.rs, 22.Mar.2015

Poraz Partizana u Crnoj Gori i pobeda Cedevite u Mađarskoj za kraj ligaškog dela ABA lige...Dogodilo se ono čega se većina ljubitelja košarke pribojavala. Crvena zvezda Telekom i Partizan NIS će se sastati u polufinalu plej ofa ABA lige, što znači da je Srbija ostala bez šanse da dogodineu Evroligi...

Nastavak na MVP.rs...

ŠOK: Trojka koja je raspršila srpski san o dva učesnika u Evroligi i zakazala debi! (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 22.Mar.2015

Košarkaši Partizana vodili su tokom celog meča u Podgorici, ali su na kraju halu Morača napustili pognute glave. Imali su crno-beli prednost većim delom meča, ali su u poslednja tri minuta utakmice dopustili Budućnosti da napravi preokret i slavi. Junak pobede Podgoričana bio je Amerikanac Rejnolds...

Nastavak na HotSport.rs...

Vanja Marinković igrao, ali ne u Podgorici

Izvor: Vesti-online.com, 23.Mar.2015, 10:01

Na početku sezone otkrovenje Partizana Vanja Marinković, na iznenađenje mnogih, nije bio među 12 košarkaša crno-belih koji su igrali meč poslednjeg kola ligaškog dela ABA lige protiv Budućnosti u Podgorici...Ne radi se o povedi, nego je mladi bek crno-belih igrao za juniorski tim Partizana protiv...

Nastavak na Vesti-online.com...

APRILSKO LUDILO: Poznati su svi termini odigravanja bitaka ‘večitih rivala’ za finale i Evroligu!

Izvor: HotSport.rs, 23.Mar.2015

Posle sinoćnjeg poraza Partizana od Budućnosti, sve je postalo poznato, za mesto u finalu i Evroligi naredne godine boriće se Cedevita i Budućnost i, što javnost u Srbiji mnogo više zanima, Crvena zvezda i Partizan.. . Crvena zvezda je bila najdominantija ove sezone sa samo dva poraza iz 26 odigranih...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.