ABA liga: Rejnolds poslao Partizan na Zvezdu!

Izvor: Vesti-online.com, 22.Mar.2015, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA liga: Rejnolds poslao Partizan na Zvezdu!

Pobedom u poslednjem kolu ABA lige protiv Partizana 85:79, Budućnost je osvojila drugo mesto u ligaškom delu takmičenja, pa je sada jasno da Srbije neće imati dva predstavnika u Evroligi naredne sezone. U polufinalu plej-ofu 14. aprila igraće večiti rivali Crvena zvezda i Partizan, dok će Cedevita na megdan Budućnosti. Igra se na tri pobede, a prednost domaćeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << terena imaće crveno-beli i Podgoričani.

Očajan finiš crno-belih u Podgorici! Kada je Džoš Akojon postigao trojku za vođstvo Partizana 79:73 malo ko je pomislio da će to biti poslednji poeni srpskog šampiona. Bek "đetića" Džej Rejnolds je uspeo da preokrene rezultat, a njegova trojka 21 sekundu pre kraja, za 83:79 odlučila je pobednika. Posle šuta Amerikanca, lopta je pogodila u obruč, Planinić je dirao obruč, a lopta je srećno ušla u mrežicu. Sudije je odlučio da je trojka ispravna.

Crno-beli su imali veliki problem u finišu. Kapiten Dragan Milosavljević je već u 35. minutu završio meč, a Aleksandar Pavlović, koji je tokom celog meča bio na udaru "varvara", dobio je petu ličnu dva minuta i 15 sekundi pre kraja. Bez njih dvjoice, četa Duška Vujoševića je bila bezopasna u napadu, što su domaćini koristili i ostvarili veliku pobedu, za prednost domaćeg terena u polufinalu sa Cedevitom.

Gledaćemo duel večitih u polufinalu ABA lige. Ko preživi  - pričaće!

BUDUĆNOST: Kuk 11, Šehović 10, Dašić 2, Planinić 17, Subotić 4, Vitkovac, Popović, Ivanović, Rejnolds 24, Paunić 9, Rikić, Savović 8.

PARTIZAN: Akojon 11, Pavlović 16, Tepić 2, Murić 16, Dalo, Milutinov 12, Milosavljević 13, Maćban 9, Đumić, Andrić, Milutinović, Bezbradica.

Cedevita je u Solnoku pobedila mađarskog šampiona 74:67, pa je Metalac osvojio šesto mesto i izborio plasman u Evrokup naredne sezone.

PROČITAJTE TOK MEČA

23. minut - Rejnolds nepogrešiv - 53:50.

15. minut - Raspoloženi Rejnolds, Budućnost se vratila posle +10 Partizana.

5. minut - Omar Kuka postiže trojku, 12:4 za Budućnost, ali Akojon vraća trojku, 12:7.

Opsadno stanje u 'Moraci' #kkpartizan #kkp #KKBuducnost #ABALiga pic.twitter.com/hAJdhXOY7U— Nikola Drenovac (@DrenovacN) March 22, 2015
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

WL(m): Novi Pazar u polufinalu

Izvor: B92, 22.Mar.2015

Odbojkaši Novog Pazara poslednji su učesnici polufinala Wiener Städtische lige, pošto su u majstorici pobedili Ribnicu sa 3:1...Pazarci će u debitantskoj sezoni igrati polufinale sa Partizanom, koji je sa 2:0 u seriji eliminisao kragujevački Radnički...U drugom polufinalu sastaće se Crvena zvezda...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.