SLS: Minuti delili Partizan od poraza, veliki preokret crno-belih (FOTO) (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 21.Apr.2017, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SLS: Minuti delili Partizan od poraza, veliki preokret crno-belih (FOTO) (VIDEO)

Odigran je i drugi duel prvog kola košarkaške Superlige u kojem su slavili crno-beli.
U dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ je Partizan savladao Vršac rezultatom 86:76.
Potpuni egal je obeležio početak utakmice Partizana i Vršca. Čak osam minuta nijedan tim nije uspeo da se rezultatski odlepi ili napravi osetniju prednost koja bi uticala na kasnije građenje ubedljivijeg vođstva. Prednosti su se smenjivale >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << sve dok Andrić nije pogodio za 17:16, a potom je usledila serija Vršca od 10:2 u kojoj su Jovović i Pavlović pogodili trojke, da bi povrh svega Džamont Gordon napravio i nesportski faul.
FOTO: STARSPORT

Neočekivano bolje je zaigrao Vršac i na startu druge četvrtine, već sredinom tog perioda utakmice je gostujući tabor imao ubedljiviju prednost, u jednom momentu je čak bilo 39:27 za Vršac koji je igrao sjajnu košarku u tim momentima. Presing koji je ‘naredio’ Aleksandar Džikić je uticao na nekoliko izgubljenih lopti gostiju zbog kojih je nastala serija od 6:0 Parizana. Crno-beli su mogli da se spuste na minus tri ali je Marinković pogodio šut izvan linije 6,75, nakon čega je poentirao Đerić iz kontre za 41:33. Iako se činilo da iz poslednje akcije Partizan neće uraditi ništa, Adin Vrabac je nekako uspeo da sačuva loptu i dođe do koša Vrščana i pogodi za minus šest na poluvremenu.
Ponovo početak četvrtine pripada gostima koji su već ozbiljno zapretili da odnesu pobedu iz Beograda, u drugom minutu treće četvrtine je Jovović ukrao loptu kapitenu Novici Veličkoviću i ubacio trojku za maksimalnih plus 13. Usledilo je ponovo nešto odlučnija igra Partizana koji bi sasvim sigurno imao ubedljivu prednost u tim momentima da je na taj način igrao tokom cele utakmice. Serijom 10:2 se Džikićevi puleni vraćaju u igru, Hečer pogađa trojku i slobodna bacanja i Partizan ima šansu da već do poluvremena nadoknadi minus. Nekadašnji Partizanov ‘vunderkind’ Glišić je poentirao u finišu za plus pet, ali je ipak razliku smanjio Gordon ponovo u poslednjem napadu za domaćina.
FOTO: STARSPORT

Đorđe Majstorović je na startu odlučujuće deonice pogodio za dva i izjednačenje, bilo je 63:63 i oba tima su imala podjednake šanse za trijumf. Ipak, serijom 6:0 Vrščani ponovo imaju vođstvo i priliku da pobede i naprave ogromno iznenađenje. Pri rezultatu 74:70 se skoro dva minuta igralo bez poena, da bi Birčević pogodio trojku i spustio crno-bele na zaostatak od ‘pola koša’. Isti igrač na tri minuta do kraja pogađa i dva slobodna bacanja za novo vođstvo Partizana. Potom sa penala seriju nastavlja Branislav Ratkovica koji u narednom napadu asistira Andriću za trojku i prednost od pet poena Partizana u finišu. Vršac je potpuno poklekao u završnici što je domaćin iskoristio i do isteka vremena napravio plus od 10 poena za prvu pobedu u Superligi.

(Izvor: YouTube/AM Video7S)
Sa 15 poena je najbolji u crno-belom timu bio Stefan Birčević, 12 je postigao Marinković, Andrić 11, dok su po 10 ubacili Vrabac i Hečer. Na drugoj strani je Fundić imao 17, Jovović 13, Đerić 12, a Jetić 10.

Partizan – Vršac 86:76 (21:26, 14:15, 26:22, 25:13)
PARTIZAN: Ratkovica 3, Vrabac 10, Marinković 12, Veličković 6, Majstorović 8, Birčević 15, Koprivica 2, Andrić 11, Hečer 10, Pot 2, Karahodžić, Gordon 6
VRŠAC: Pavković 2, Pavlović 3, Mitrović 2, Glišić 8, Krstović 5, Jovović 13, Uzelac, Spasojević, Savović 4, Jeftić 10, Fundić 17, Đerić 12



SUPERLIGA, 1. kolo:
Petak:
Spartak – Crvena zvezda 89:54
Partizan – Vršac 86:76
Subota:
18.00 Dinamik – Borac
Nedelja:
19.00 FMP – Mega Leks



Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

The post SLS: Minuti delili Partizan od poraza, veliki preokret crno-belih (FOTO) (VIDEO) appeared first on HotSport - Najnovije sportske vesti - Sve na jednom mestu.

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.