Prvi evroligaški večiti derbi bez navijača Zvezde

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2022, 16:00

Prvi evroligaški večiti derbi bez navijača Zvezde

Navijači Crvene zvezde neće moći da prisustvuju derbi meču 12. kola košarkaške Evrolige sa Partizanom, procena je i preporuka bezbednosnih struktura, saopštio je danas klub iz Humske.

U saopštenju se navodi su predstavnici bezbednosnih struktura, Partizana, Crvene zvezde, Tiketlajna i "Štark arene" održali jutros sastanak uoči prvog derbija beogradskih "večitih rivala" u istoriji Evrolige. Utakmica će biti odigrana u četvrtak od 20.30 sati u "Štark areni". >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

"Sve ulaznice za ovaj meč su još ranije rasprodate, a na sastanku je konstatovano da je više od 3.000 karata, pretežno za Nivo 400 prodato u slobodnoj prodaji, bez ikakvih ograničenja. Pretpostavka svih prisutnih je da se u tom broju našao i određeni, ne veliki broj simpatizera Crvene zvezde koji su datu priliku iskoristili da kupe ulaznice i na taj način prisustvuju utakmici.

Prema Zakonu o sprečavanju nasilja na sportskim borilištima, svi kupci ulaznica su priložili svoja dokumenta i podaci o njima su uneti u bazu podataka koja je podeljena i sa predstavnicima bezbednosnih struktura", saopštio je Partizan.

"Crno-beli" navode da su prvobitno planirali da jedan sektor u "Štark areni" namene navijačima Crvene zvezde.

"Procena i preporuka bezbednosnih struktura je bila da se od toga odustane, zbog čega i nije postojala odvojena prodaja ulaznica za gostujuće navijače. Svim prisutnima je jutros predočeno da će u dvorani biti poštovana numeracija sedišta i da nikakvo eventualno grupisanje navijača van svojih mesta neće biti dozvoljeno. Takođe, iz bezbednosnih razloga neće biti dozvoljeno unošenje bilo kakvih transparenata u halu, niti bilo kakvih navijačkih obeležja gostujućeg kluba", ističu u Partizanu i dodaju da neće biti posebnog ulaza u "Štark arenu" za navijače Crvene zvezde.

Partizan je pozvao svoje pristalice da fer i sportski navijaju na meču sa Crvenom zvezdom.

"Partizan još jednom poziva sve navijače da daju pozitivan primer sportskog i fer navijanja i da svu svoju energiju usmere na podršku crno-belima, bez ikakvog vređanja ili ubacivanja predmeta u teren. Ovaj meč je ispit zrelost kako za Partizan, tako i za navijače", zaključuje se u saopštenju Partizana.

Oglasila se i Zvezda: Nadamo se da navijači Partizana neće izazvati incidente

Košarkaški klub Crvena zvezda oglasio se danas saopštenjem u kojem izražava nadu da će Partizan, koji je organizator predstojećeg derbi meča 12. kola Evrolige, obezbediti sve uslove da ova utakmica protekne u sportskom ambijentu.

"Crno-beli" su ranije danas objavili da je na osnovu procena i preporuka bezbednosnih struktura odlučeno da na ovoj utakmici ne bude navijača Crvene zvezde.

Crvena zvezda tvrdi da je kao gostujući klub dužna da iznese "isključivo činjenice".

"Crvena zvezda nije imala bilo kakvu komunikaciju sa organizatorom utakmice o prisustvu svojih navijača u 'Štark areni'. Po zakonu o bezbednosti i kao zaključak zajedničkog sastanka bezbednosti na kome su u utorak prisustvovali predstavnici oba kluba, ali i sve nadležne službe zadužene za bezbednost, za organizaciju utakmice isključivo je odgovoran domaćin", navode iz Crvene zvezde.

"Crveno-beli" ističu da nisu dobili nikakav kontigent karata za dalju distribuciju svojim navijačima i dodaju da nisu imali bilo kakav kontakt, koji je, kako tvrde u ovom klubu, uobičajen kao formalna ili neformalna komunikacija evroligaških timova u tim slučajevima.

"Sve odluke o puštanju karata u slobodnu prodaju, pa kasnije povlačenje te odluke, doneo je isključivo i samostalno Partizan. Crvena zvezda nema nikakvu informaciju o eventualnom organizovanju naših navijača i njihovom prisustvu ovoj utakmici. Zato sve 'informacije', koje se pojavljuju u javnosti tim povodom smatramo tendencioznim, kako bi se potpuno nepotrebno podigla tenzija pred ovu utakmicu", dodaje se u saopštenju Crvene zvezde.

Srpski i regionalni šampion očekuje da predstojeći meč prođe u fer i sportskoj atmosferi.

"Sve kontradiktorne najave Partizana kao domaćina i predsednika tog kluba prethodnih dana, čine se kao unapred ograđivanje od eventualnih incidenata na utakmici, i pokušaj prebacivanja odgovornosti sa organizatora i njegovih navijača na pristalice Crvene zvezde. Za Crvenu zvezda predstojeći duel je ništa drugo do utakmica 12. kola Evrolige. Nadamo se da će Partizan organizovati utakmicu u skladu sa pravilima Evrolige, kao i da će pristalice 'crno-belih' sportski navijati i neće izazvati incidente, ugrožavati igrače i stručni štab Crvene zvezde. Nadamo da će utakmici moći da prisustvuju svi oni koji su kupili karte za ovaj meč", ističu, između ostalog, u Crvenoj zvezdi.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Košarka,   Evroliga

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.