Podrška države u Ligi šampiona

Izvor: Blic, 09.Sep.2010, 01:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška države u Ligi šampiona

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković ocenila je da su fudbalski klub Partizan i ženski fudbalski klub Mašinac iz Niša primer ulaganja u budućnost. Samardžić-Marković organizovala je prijem u Beogradu za fudbalere Partizana i fudbalerke Mašinca povodom ulaska oba kluba u najelitnije evropsko takmičenje - Ligu šampiona.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
- Partizan i Mašinac postigli su izvanredan uspeh i resorno Ministarstvo želi da im pruži podršku na putu uspeha. Ta dva kluba su primer dobre prakse koji na sistemski način uspevaju da razvijaju svoje klubove i ulažu u budućnost. Mašinac je sagradio sopstveni stadion od 1.200 mesta, a Partizan trening centar u Zemunu i oba kluba ulažu u mlade. Nadam se da će Srbiju u evropskom takmičenju dostojno predstavljati rezultatima ali i ponašanjem - rekla je Samardžić-Marković.

Takmičenje u Ligi šampiona Partizan započinje naredne srede utakmicom u Donjecku protiv Šahtjora, a predsednik crno-belih Dragan Đurić rekao je da je cilj srpskog prvaka da i na proleće igra u tom takmičenju.

- Partizan je dokazao da vredi onaj rad koji smo započeli pre dve-tri godine. Išli smo stepenicu po stepenicu, rešavali problem po problem. Plasmanom u Ligu šampiona dokazali smo da imamo strategiju, stigli smo pobedom nad moćnim Anderlehtom i pokazali da nije sve u novcu. Moramo da krenemo dalje, da u ovih šest utakmica pokažemo da nam je mesto u visokom društvu. Nadam se da ćemo prezimiti u ovom takmičenju i time pružiti Srbiji još zadovoljstva, a to je igranje cele godine u Ligi šampiona - dodao je prvi čovek crno-belih.

Mašinac je najtrofejniji ženski fudbalski klub. Postoji 40 godina i osvojio je 24 titule i 14 trofeja u Kupu. Kapiten Kristina Krstić rekla je da je cilj niškog tima da ostvari što bolji plasman u Ligi šampiona.

- Prvu utakmicu u Ligi šampiona igramo 22. septembra sa Arsenalom i daćemo sve od sebe kako bismo na najbolji način predstavili grad i zemlju. Nadam se da će nam pozitivna atmosfera pomoći da ostvarimo visok plasman. Fudbalerima Partizana želimo mnogo sreće i svim srcem ćemo navijati za njih - istakla je Kristina Krstić.

Stanojević: Pišemo istoriju

Crno-beli su, kao i ŽFK Mašinac, od Vlade pohvaljeni za uspehe, prvenstveno za plasman u Ligu šampiona.

- Ovo je uspeh celog srpskog naroda i priznanje za nas. Vidim da se i država ponosi jer, ipak, mi predstavljamo Srbiju. Sportisti je najbolje prezentuju. Nadam se da ćemo tako nastaviti. Ovo je naš put ka Evropi. Želimo da pokrenemo mlade ljude da više razmišljaju o sportu. Ovo je trenutak kada pišemo istoriju - naglasio je Aleksandar Stanojević, trener Partizana.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.