Partizanov zimski sjaj: Leonardo je crno-beli Deda Mraz! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 15.Dec.2016, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizanov zimski sjaj: Leonardo je crno-beli Deda Mraz! (VIDEO)

Golovima Brazilca tim iz Humske savladao Spartak – 2:0

Kakav prikaz. Kakav odsjaj u ogledalu istine. Kakav jin i jang Partizana. Ništa - kao što i nije bilo ništa s početka sezone - a onda sve - kao što je svega bilo na koncu 2016. Zebnja zbog igre i rezultata poput one iz jula, kad crno-beli nikog nisu mogli da pobede, pa pune oči fudbala i zagrejana srca Grobara, taman da na  kraju godine pokažu  kako ovaj tim ima perspektivu.

Pitanje je da li će i na proleće >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da ima Leonarda da Silva Sozu, momka koji je, uz Uroša Đurđevića obeležio jesen u Humskoj 1. Dok čekaju razrešenje dileme mogu samo da uživaju u njegovim potezima i golovima, od kojih su današnji - oba majstorska - bili dovoljni da se razori tvrđava iz Sutbotice i u završnoj utakmici 21. superligaškog kola na patos baci Spartak - 2:0 (0:0).

Poput Đurđevićevih na Banovom brdu pre četiri dana, ne zna se ni koji je pogodak Brazilca bio lepši u utakmici kojom je Parni valjak odvezao i 15. krug bez poraza (13 trijumfa, dva remija). Da  li onaj iz 55. minuta, kad je levicom iz okreta pocepao mrežu Nikole Mirkovića ili možda tane iz 63. kad je tehnički doteranim slobodnim udarcem osigurao tri boda vredna povratka na "minus šest" u odnosu na vodeću Crvenu zvezdu.

Jedino što bi Grobare trebalo da zabrine kad je Leonardo u pitanju je njegova reakcija posle prvog mata. Tad se okrenuo ka južnoj, potom i istočnoj tribini  i - zaplakao. Dovoljno za nagoveštaj rastanka o kome se naglas već priča poslednijh deset dana. U amanet Partizanu 24-godišnji ofanzivni vezista ostavlja 12 ligaških golova, status prvog strelca prvenstva (12 golova) i utisak da kad nikome ne ide baš on može da reši meč jednim potezom. U ovom slučaju, dva.

S tim da valja konstatovati kako su njegovi precizni hici došli u jedinom periodu domaćinove agresivne i smislene igre, kad je posle velikog odmora ubacio u brzinu više i pritisnuo defanzivno orijentisane goste sa svih strana. Do tad smo gledali tužnu i ružnu utakmicu. Bez zrna radosti u igri i bez iole lepote u akcijama delovali su Partizanovi i Spartakovi fudbaleri u prvom poluvremenu. Pojedinci čak toliko iritantno da bi trebalo da nadoknade štetu tek nešto više od 2.000 fanatika (neko će reći mazohista) koji su odvojili petak popodne u nameri da vide nešto, a nisu videli - ništa.



Tužno je da pretendent na šampionski naslov, na svom terenu, stvori samo jednu (dobro ste pročitali, jednu) šansu do pauze. Ne iz smislenog napada, nego na bazi individualnog kvaliteta ove  jeseni raspucanog Uroša Đurđevića. Sam je na leđima nosio odbranu gostiju i stvarno mu je malo nedostajalo da u 19. minutu šansu za koju se sam izborio pretvori u vođstvo posle duplog pasa sa Markom Jevtovićem. Poražavajuće za ekipu Marka Nikolića je što u tom delu igre vezni red kao da nije postojao, što je u tom delu igre Leonardo bio indisponiran, a Janković nedovoljno konkretan, lopta je češće išla nazad nego napred, a to što je više vremena proveo na polovini protivika i imao prednost u posedu varljiv je prikaz navodne nadmoći domaćina.

Ružno je u tom delu utakmice bilo gledati Spartakove fudbalere kako loptu "nabijaju na palac" i nemaju nijedan drugi plan osim da, ušančeni pred svojim kaznenim prostorom, nekako pokušaju da pronađu Nemanju Milića. Visoki centarfor Subotičana jedini je, uz kapitena Vladimira Torbicu, sposobnog da odigra loptu napred, pokušavao nešto razumno da napravi i pokaže kako ovo danas ima veze sa fudbalom. Projektovani novajlija Crvene zvezde, verovatno svestan da mu je ovo oproštaj od Plavih golubova, rvao se sa Milenkovićem i Ostojićem, međutim, nije ni imao sreće da na isteku pola sata nadmudri odbranu Partizana, pošto je Filip Kljajić ispravio Ostojićev kiks.

Tužno je i što sudija Srđan Jovanović nema hrabrosti da isključi fudbalera (Aleksandra Radovanovića) kad ovaj startuje sa dve noge i što dozvoljava da mu i jedni i drugi igrači, pa čak i sa klupe "sude", umesto da ih sankcioniše žutim  kartonima. Da su izostali potezi Leonarda bilo bi jednako tužno i ružno gledati fudbal bez smisla i u nastavku utakmice - osim  onih 25 minuta Partizanovih uraganskih napada - posle čega se kao logičan nameće  odgovor zašto na tribinama stadina u Humskoj 1 nema više od 2.000 ljudi.

PARTIZAN - SPARTAK 2:0 (0:0)

/Leonardo 55, 62/

Stadion Partizana. Gledalaca: 2.000. Sudija: Srđan Jovanović (Beograd)

PARTIZAN: Kljajić - Vulićević, Ostojić, Milenković, Miletić - Janković (Đuričković od 89), Jevtović, Everton, Leonardo (Jovanović od 81) - Đurđević, Božinov (Mihajlović od 71).

SPARTAK: Mirković - Stojković, Ćalasan, Radovanović, Anđić - Kovačević  (Krmar od 80), Glavčić -  Milić, Torbica (Đokić od 64), Bašanović - Mudrinski (Ivanović od 16).

Piše: Aleksandar Joksić

(Foto Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.