Partizan zabrinuo navijače, ali je profitirao

Izvor: B92, 19.Jul.2017, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan zabrinuo navijače, ali je profitirao

Fudbaleri Partizana se nisu proslavili u dvomeču protiv Budućnosti, štaviše, zabrinuli su navijače uoči duela sa Olimpijakosom, ali je klub lepo profitirao.

Učešće u drugoj rundi kvalifikacija je donelo Partizanu 580.000 evra, a plasman u treću dodatnih 665.000.

Od toga je samo učešće u trećem kolu vredno 420.000, dok je ostatak minimum koji će srpski šampion dobiti nakon dvomeča sa Olimpijakosom.

U slučaju eliminacije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Partizan će sezonu u Evropi nastaviti u plej-ofu za Ligu Evrope, što donosi 245.000 evra, a ukoliko crno-beli prođu grčki tim, suma će da naraste na 3.000.000, koliko vredi učešće u baražu za LŠ.

Što je još važnije, Partizan je pobedom nad Budućnosti obezbedio sebi najmanje četiri utakmice u Evropi, čak i u slučaju eliminacije od Olimpijakosa. Dolazak Sejdube Sume u transferu koji je vredan više od milion evra je znak da klub planira da odigra mnogo više.

Tim Miroslava Đukića je od četiri odigrao solidno samo jedno poluvreme, drugo u Beogradu, što je bilo dovoljno da se eliminiše šampion Crne Gore.

Leonardo da Silva Souza i Uroš Đurđević su uprkos brojnim "trzavicama" u vezi sa njihovim statusom pokazali da su i dalje ključni faktori za rezultate ekipe.

Revanš u Podgorici je pokazao da je ispred Đukića još dosta napornog rada kako bi ekipa dostigna nivo koji je imala prošlog proleća i nivo dostojan borbe za jesen u Evropi.

Naravno, bila su ovo prva dva takmičarska meča za Partizan pa se ni ne može pošteno proceniti koliko ovaj tim zaista može da dostigne.

Problem je što je sledeći izazov već za šest dana i to protiv najtežeg mogućeg rivala u ovom delu sezone. Olimpijakos je godinama redovan učesnik Lige šampiona, a ima tim čija je vrednost 80 miliona evra.

Ipak, to samo na papiru čini velikana iz Pireja favoritom u ovom dvomeču, izraelski Hapoel Ber Ševa je prošlog leta pokazao šta to zaista znači, a Partizan ima lepu istoriju što se tiče statusa autsajdera.

Crno-beli su u ovom veku dva puta igrali grupnu fazu LŠ, a oba puta su do nje dolazili nakon što su eliminisali ekipe sa mnogo većim budžetom i reputacijom, prvo Njukasl sa Alanom Širerom, a potom Anderleht sa Romeluom Lukakuom.

Partizan dočekuje Olimpijakos u utorak 25. jula, dok je revanš osam dana kasnije, 2. avgusta u Pireju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.