Partizan prvi put pobedio Vojvodinu i pretekao Zvezdu: Đurđević posle 33 sekunde rešio pobednika! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 22.Apr.2017, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan prvi put pobedio Vojvodinu i pretekao Zvezdu: Đurđević posle 33 sekunde rešio pobednika! (VIDEO)

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Foto: partizan.rs

Partizan je nastavio svoju sjajnu seriju od 29 utakmica bez poraza! Osokoljeni pobedom u večitom derbiju, crno-beli su dočekali u drugom kolu plej-ofa i savladali Vojvodinu, jedinu ekipu koju nisu pobedili >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << ove sezone.

Partizan - Vojvodina 1:0

(Đurđević 1)

PARTIZAN: Kljajić, Vulićević, Milenković, Ostojić, El Monir, Radin, Kosović, Janković (od 57. Đuričković), Leonardo, Tavamba (od 69. Ilić), Đurđević (od 90+1 Đilas).

Klupa: Jovičić, Ćirković, Mihajlović, Đilas, Đuričković, Ilić, Jovanović.

VOJVODINA: Rockov, Lakićević, Planić, Puškarić, Antić, Paločević, Vukasović, Malbašić, Meleg (od 65. Jovančić), Knežević (od 54. Zličić), Trujić (od 79. Đorđević).

Klupa: Kordić, Babić, Kovačević, Babić, Đorđević, Jovančić, Zličić.



Osveženje za stadion u Humskoj bilo je oko 15.000 navijača na tribinama. Ove dve ekipe će se vrlo brzo opet sresti - već u sredu igraju polufinalni duel Kupa Srbije. Podsetimo, Voša je ostala bez glavnog trenera dan pred utakmicu u Humskoj.

Vojvodina je šokirana već posle pola minuta igre, tačnije posle 33 sekunde - prvu priliku je efikasno iskoristio Uroš Đurđević, nakon što je Leonardo progurao loptu do peterca, a tamo je njegov usamljeni partner u napadu lako savladao golmana Rockova. Jedan od najbržih golova ove sezone u Superligi bio je i ukupno 19. kapitena mlade reprezentacije Srbije ove sezone.



U odnosu na utakmicu odigranu prošlog novembra (0:0), crno-beli su bili daleko konkretniji i bolji, nisu dozvoljavali da protivnik konstruiše svoju igru, što mu je i bilo otežano zbog rano primljenog gola. Ovaj put na terenu je bio i Tavamba, koji lako izlazio na kraj sa Vošinim defanzivcima, i isto tako je kreirao opasne situacije pred golom gostiju.

Najbolju priliku je Vojvodina imala u prvom poluvremenu, kada je Bogdan Planić pokušao glavom i okrznuo spoljni deo stative.



U drugom poluvremenu je tempo igre bio znatno slabiji, sa manje prilika, ali sa dozvoljenom tvrđom igrom. Diskutabilan je bio jedan momenat u 49. minutu, kada je Vulićević povukao Trujića, koji je pao tek pošto je loše šutnuo i tražio penal od Mažića, koji to nije video kao povod za najstrožu kaznu.



U 69. minutu je Mažić bio prinuđen da prekine meč na skoro četiri minuta, jer su Grobari počeli sa uvredljivim skandiranjem na račun gostiju. Sa klupe Vojvodine su signalizirali delegatu i sudijama da se meč prekine dok se ne prestane sa uvredljivom pesmom, pa je Mažić zamolio i kapitena crno-belih Sašu Ilića da apeluje na navijače da prestanu.

Partizan igra ukupno četiri u plej-ofu u Humskoj, dok će samo dva puta biti gost (Javor, Radnički Niš).

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Foto: partizan.rs

Foto: partizan.rs

Foto: Marko Todorović

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.