Partizan poražen od Monaka, u sledećem kolu prilika za revanš

Izvor: RTS, 15.Jan.2019, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan poražen od Monaka, u sledećem kolu prilika za revanš

Partizan – Monako 68:72 (26:40). Košarkaši Partizana doživeli su drugi poraz u Grupi A Top 16 faze Evrokupa, pošto je Monako odneo pobedu iz dvorane "Aleksandar Nikolić". Gosti imali više od 20 poena prednosti, crno-beli uspeli da dovedu meč u neizvesnu završnicu. U narednom kolu Monako će u Kneževini dočekati crno-bele.
Iako je Partizan odigrao katastrofalan meč protiv Monaka, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ipak je na kraju imao priliku da stigne prednost protivnika, ali su gosti zabeležili pobedu od 72:68.

Pune tri četvrtine crno-beli su "nalazili sebe", u poslednjoj prosto eksplodirali, ali to nije bilo dovoljno da se stigne ubedljiva prednost koju su gosti iz Monaka stekli u prvih 30 minuta.
Tim Andree Trinkijerija za tri četvrtine postigao je 38 poena, u poslednjoj 30, ali su gosti na jedvite jade uspeli da sačuvaju prednost, koja je u jednom trenutku iznosila i više od 20 poena.
U prvom poluvremenu Nikola Janković je bio jedni raspoložen u crno-beloj ekipi, dok su gosti dobro rasporedili poene. Dodatni problem za Partizan predstavljao je šut za tri poena, koji je proradio tek u poslednjih deset minuta.
Crno-beli su na nešto više od tri minuta pre kraja meča stigli na minus šest, ali su propustili tri uzastopna napada, što je kaznio Nidam i trojkom praktično rešio pitanje pobednika.

Navijači Partizana, koji su do poslednjeg mesta ispunili "Pionir", obavili su svoj deo posla i tokom svih 40 minuta vatreno bodrili svoje ljubimce.
Monako je tako zabeležio drugi trijumf u Top 16 fazi, a Partizan drugi poraz.
Najefikasniji u timu Partizana bio je Aleksej Nikolić sa 16 poena, 14 je dodao Džok Lendejl, a 12 Nikola Janković (sve u prvom poluvremenu).
Na drugoj strani Džons je postigao 16, Lakomb 12, a Bakner 11.
Priliku za revanš crno-beli će imati već u narednom kolu, kada će se iste dve ekipe sastati u Monaku.
Ovako je protekao meč:
20.38 – Kraj meča, Monako je pobedio sa 72:68.
20.30 – Nešto više od tri minuta do kraja, Partizan spušta prednost rivala na 66:58.
20.27 – Pet minuta do kraja meča, Monako vodi sa 60:49.
Dobra odbrana crno-belih u poslednjoj deonici, ali ne uspeva Partizan da stigne visoku prednost gostiju.
20.15 – Posle tri četvrtine, Monako vodi sa 54:38.
Nastavlja se loše napadačko veče Partizana, pa gosti bez mnogo problema održavaju visoku prednost.
Aleksej Nikolić je postigao sedam poena u trećoj deonici, Nikola Janković je i dalje najefikasniji sa 12. Na drugoj strani Džons i Bakner postigli su po 11 poena.
20.04 – Za pet minuta igre u trećoj četvrtini postignuto je samo sedam poena, Monako vodi sa 45:28.
Partizan je postigao dva (!) poena za pet minuta igre, ali, uprkos tome, podrška sa tribina "Pionira" ne jenjava.
19.56 – Nastavljen je meč.
19.41 – Partizan prima trojku uz zvuk sirene, pa gosti na poluvremenu imaju veliku prednost – 40:26.
Nikola Janković je jedini raspoložen u timu Partizana, postigao je već 12 poena, ali je promašio sva tri slobodna bacanja. Stefan Janković i Pejdž dodali su po pet poena.
Na drugoj strani više raspoloženih igrača – Robinson i Lakomb postigli su po osam poena, Bakner sedam, a Džons i Kikanović po šest.
Partizan trojke šutira katastrofalnih 2/16, gosti 4/11. Monako ima šest skokova više, dok su u ostalim statističkim kategorijama ekipe prilično izjednačene.
19.30 – Sredina igre u drugoj četvrtini, gosti vode sa 27:17.
Očajna igra crno-belih u napadu. Monako je nešto bolji, pa gosti prvi put na meču imaju dvocifrenu prednost.
19.18 – Loša igra crno-belih u napadu, pa Monako posle prve četvrtine vodi sa 21:13.
Partizan do poena mahom stiže sa centarskih pozicija, Nikola Janković postigao je osam poena. Jedinu trojku postigao je Markus Pejdž. Rade Zagorac već ima tri izgubljene lopte.
Gosti igraju raznovrsnije, Džerald Robinson je postigao osam poena.
19.08 – Sredina igre u prvoj četvrtini, gosti vode sa 9:8.
Nikola Janković postigao je šest poena, koliko i sa druge strane Džerald Robinson.
19.00 – Počeo je meč u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.