Od sjaja do očaja – Partizan dobio stotku nakon +10 u Istanbulu

Izvor: B92, 24.Nov.2023, 21:42

Od sjaja do očaja – Partizan dobio stotku nakon +10 u Istanbulu

Košarkaši Partizana poraženi su od Anadolu Efesa u desetom kolu Evrolige sa 100:94.

Posle ovog poraza crno-beli su na učinku od četiri pobede i šest poraza, dok je Efes na polovičnom učinku od po pet pobeda i poraza.

Najefikasniji u ovoj utakmici za Partizan je bio Frenk Kaminski sa 24 poena, Doužer je utakmicu završio sa 21. poenom, dok je Naneli utakmicu završio sa 16 poena.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
U redovima Anadolu Efesa najefikasniji je bio Šejn Larkin sa 27 poena (4/6 za tri), Tompson je imao 18 poena, dok su Žižić i Klajburn ubacili po 12 poena.

Raspoloženi su bili košarkaši Partizana na početku utakmice, krenuli su utakmicu sa vođstvom od 6:0 posle trojki Kaminskog i Kabokla. Partizan je uspevao da održava prednost, da bi posle druge trojke Kaminskog i prednosti od 16:11 trener Efesa tražio tajm-aut.

Posle minuta odmora krenuli su domaći da sve više budu precizniji u napadu i ubrzo se istoplila prednost Partizana i to najviše zbog poena Džounsa i Vilisa, Efes je došao do prednost od 21:18, a do kraja prve četvtine Partizan je uspeo posle poena u napadu Zeka Ledeja postavi egal 22:22.

Druga deonica je bila u znaku agresivne odbrane Anadolu Efesa na koje se košarkaši Partizana i nisu najbolje snašli, često su gubili lopte posle prevođena preko pola terena. Uspeo je Partizan do dođe do prednosti od 27:24, ali je onda usledila serija Efesa od 10:0, koja je uzrokovana dobrom igrom u odbrani i lošom odbranom, gde je često Šejn Larkin ostajao sam na terenu i bio precizan za tri.

Prednost Efesa je rasla i do +10, ali je Partizan uspeo da je prepolovi do kraja prvog poluvremena, tako da se na veliki odmor otišlo sa rezultatom 50:45.

Treća četvtina je bila kao iz bajke za Partizan, mada nije bilo tako na startu ovog kvartala, jer je Efes imao u dva navrata sedam razlike posle Vila Klajburna koji je odigrao znatno bolje u drugom poluvremenu.

Potom je Partizan uspeo da stegne odbranu da bude čvrst ispod koša i sve više problema su imali centri Efesa da dođu do poena, u prvim navratima crno-beli nisu uspeli da dođu do lakih poena, jer su u nekoliko navrata gubli loptu u kontri.

Ali onda je krenuo Partizan, uspeo je da dođe do napadačkog ritma i posle dužeg vremena dođe do prednosti posle skoka u napadu. Vinovnici ovog prekreta su bili najviše Frenk Kaminski i Džejms Naneli koji je nekako tiho došao do zapaženog učinka. Trajala je serija Partizana koja je iznosila 12:2 i do kraja čevrtine dođe do prednost od deset poena prednosti pred početak poslednjeg perioda. (64:74)

I onda u poslednjoj četvrtini kao da se sve srušilo kao kula od karata, Partizan je u poslednjih deset minuta primio čak 36 poena, dok je Efes ukrao osam lopti u samo poslednjoj četvrtini.

Nisu se crno-beli aklimatizovali na jednu snažnu odbranu Efesa koja je bila praćena podrškom sa tribina. Sve veća bezidejnost u napadu je koštala Partizan, a na to su se nadovezale trojke Buboe, Tompsona i Klajburna i igrača utakmice Šejna Larkina.

Partizan je na kraju izgubuio utakmicu iako je dobro šutirao imao prednost u skoku, ali deluje da je ovo bilo preslikano kao i utakmica iz Pireja protiv Olimpijakosa, gde je poslednja četvrtina koštala boljeg rezultata.

Crno-beli će u sledećem kolu u Štark areni dočekati Panatinaikos.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Džan: Pružili smo sve od sebe

Izvor: B92, 24.Nov.2023

Trener Anadolu Efesa Erden Džan dao je svoje utiske posle pobede nad Partizanom (100:94) u desetom kolu Evrolige..."Želeo bih da čestitam mojim igračima na uloženom trudu, naročito u četvrtoj četvrtini gde su pružili sve od sebe i u napadu i u odbrani. Da budem iskren, pali smo u trećoj četvrtini,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.