Marko Nikolić pred povratnički debi: Vreme je za pobedu, vreme je za golove, vreme je i za prvi poraz Vojvodine!

Izvor: MozzartSport.com, 06.Avg.2016, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marko Nikolić pred povratnički debi: Vreme je za pobedu, vreme je za golove, vreme je i za prvi poraz Vojvodine!

Novi šef struke Partizana najavio moguću promenu formacije i stila, ima poruku za navijače i kaže da zna ko je lider ovog tima crno-belih

Vreme je za prvenac. Nije bilo gola 387 minuta. Led je, konačno, probijen u Kruševcu, ali jedan pogodak u tuđoj mreži preskromno je za ambicije Partizana, koji će u nedelju od 19 časova imati novu priliku za prvi trijumf ove sezone.

U Humksu 1 stiže Vojvodina, na povratničkom debiju Marka Nikolića u ulozi šefa struke >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << crno-belih.

Ono što bi trebalo da uradimo jeste da budemo prvi tim koji će ove sezone nanenti poraz Vojvodini“, otresito će Nikolić u uvertiri trećeg kola Superlige. „Vreme je da Partizan počne da pobeđuje. Verujem da je vreme za prvi trijumf i za golove“.

U prethodnoj sezoni Lale su dvaput ukočile Parni valjak (2:3, 0:2), a znale su i te kako da mu pomrse račune i u prvom mandatu Marka Nikolića. U aprilu 2014. bilo je 1:1, uz napomenu da su gosti tada na Topčiderskom brdu stigli do boda iz neopravdano dosuđenog jedanaesterca.

Reč je o tradicionalno neprijatnom timu za Partizan, ali... Stao bih ovde. Dosta lepog mislim o Vojvodini, međutim, želim da još lepše mislim o svom sastavu. Lalama valja čestitati na ovogodišnjim rezultatima u Evropi, uz Partizan su najuspešnji srpski klub poslednjih godina na međunarodnoj sceni, nemaju poraz u prvenstvu, što je za svaku pohvalu. Kod kolege Nenada Lalatovića postoji velika energija, prenosi je na igrače, a nedavna promocija sponzora govori o njihovim ambicijama. Vidim da najavljuju otvorenu igru, da če napasti Paritzan. To je dobro i za našu publiku“.

Od nje očekuje snažan huk. Sa svih tribina.

Očekujem podršku“, jasan je Nikolić. „Trenutak je da navijači stanu iza tima, a ne trenera ili stručnog štaba. Nikad nisam pozivao publiku, osim da pažljivo gledaju i prate kako tim igra i da se u skladu s tim ponašaju. Voleo bih da vide borbeni tim koji pobeđuje u serijama. Ako takvi budemo siguran sam da će dolaziti u velikom broju“.

--->>>MOZZART kvote: Partizan - Vojvodina 1 (1,60), X (3,70), 2 (5,40)

I još nešto, o naelektrisanoj atmosferi kad igraju beogradski crno-beli i novosadski crveno-beli:

„Uvek je kod nas ambijent domaćinski, a Partizanova publika je prepoznavala najveći derbi posle večitog na pravi način. Očekujem da donese energiju kakva je potrebna ekipi da bi nam olakšala put ka prvoj pobedi u sezoni“.

Partizan je pod vođstvom Ivana Tomića igrao sa jednim napadačem. Očekuje se da Nikolić promeni formaciju i bude ubojiti. Makar u postavci igre.

Delikatno i komplikovano pitanje. Da ne otkrivamo svoje adute protivnicima. Nemamo vremena, ali nemamo pravo da tražimo izgovor. U hodu ćemo pokušati da za svaku novu utakmicu donesemo detalj, dva ili tri koji će biti deo filozofije novog stručnog štaba. Potrebno je da izgledamo takmičarski dobro do kraja prvog ciklusa. Da se naslonimo na ovo što je bilo dosad, a možda će biti nekih problema. Bićete svedoci sutra“.

O Vojvodini još koja reč. Pohvalna.

„Dosta poštovanja gajim prema tom klubu. Ima tamo bivših igrača Partizana koji su protiv nas uvek motivisani da daju maksimum, ali sam siguran da će i moji fudbaleri pružiti sve od sebe. Sigurno ćemo na teren preneti borbenost koja uvek mora da krasi Partizan“.

Novinare je zanimalo i koga Marko Nikolić vidi kao lidera sadašnjeg tima crno-belih. U prethodnom mandatu desna ruka na terenu bio mu je Danko Lazović. A sad...

Tu je Saša Ilić. Nemoj da ga zaboravimo nikad. Bez obzira na njegove godine. Možda ne može da igra 90 minuta, ali može onim vremenom provedenim na terenu i uticajem u svlačionici da doprinese rezultatima. Neprikosnoveni je kapiten ovog tima. Broj jedan, apsoluitni lider. Danko mi nedostaje na neki način. Potražićemo lidere među ovim momcima. Ako ga ne nađemo onda ćemo ga dovesti“, završio je novi trener Partizana.

(FOTO: FK Partizan)
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Nikolić: Vreme je da Partizan počne da pobeđuje

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Avg.2016

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je danas da je Vojvodina tradicionalno nezgodan protivnik crno-belima, ali da će njegova ekipa u predstojećoj utakmici pokušati da joj nanese prvi poraz u sezoni..."Čestitam Vojvodini na ovosezonskim rezultatima, nalazi se u plej-ofu za Ligu Evropa...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.