Izvor: HotSport.rs, 26.Feb.2016, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MIODRAG GROF BOŽOVIĆ: Nije utakmica ‘smrti’, Partizan neće osvojiti titulu ako pobedi!

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da će njegova ekipa u predstojećem večitom derbiju pokušati da nastavi niz pobeda i da prednost njegove ekipe na tabeli ne mora ništa da znači.

– Očekujemo da nastavimo pobednički niz, da ostvarimo rekord na njihovom stadionu. U derbiju nema favorita bez obzira na plasman na tabeli. Stvara se atmosfera pobeda ili smrt, ali upozoravam >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << ljude da ne pumpaju atmosferu, da je ovo samo fudbal. Partizan ako pobedi neće osvojiti prvenstvo. Ako je tako, neka Partizan onda pobedi u svakom sledećem derbiju a mi da osvajamo titule – rekao je Božović na konferenciji za novinare na stadionu “Rajko Mitić”.
Fudbaleri Crvene zvezde igraju u subotu od 17 časova na gostujućem terenu protiv Partizana, 150. “večiti” derbi. Crveno-beli u utakmicu ulaze posle 20. uzastopnih pobeda i sa 29 bodova više od Partizana.
Partizan je u prošlom kolu izgubio od OFK Beograda, a Božović je oprezan pred sutrašnji derbi.
– Slična je situacija kao pred prvi ovosezonski derbi. Partizan je bio u dobroj situaciji i blizu plasmana u Ligu šampiona, a mi smo ih pobedili (3:1). Derbi će odlučiti mirnoća, ko bude mirniji i najhladniji pobediće, a mislim da smo to mi. Ako i izgubimo imaćemo 26 bodova prednosti a kad osvojimo prvenstvo niko sutrašnji derbi neće pominjati – rekao je on.
Upitan o kadrovskom problemima u ekipi, Božović je rekao da ima problema, “pošto se prehladila radnica iz klupske administracije”.
On je naveo da ima tri dileme oko sastava tima, ali da će uz poštovanje igrača Partizana, rezultat zavisiti od njegovih fudbalera.
– Partizan nema renovirani tm, došli su Everton Luiz i Sedrik Gogua, ubacili su neke igrače iz omladinskog pogona, ali verujem da će ipak igrati Božinov, Alen Stevanović… Kapiten Partizana Saša Ilić igrače 26. derbi i čestitam mu, prestigao je Mocu Vukotića. Od Ilića preti najveća opasnost a tu je i Nemanja Mihajlović, koga sam hteo da dovedem kada sam trenirao Rostov – rekao je Božović.
– Teško je prognozirati derbi, ali nekako je lepše kad ne izgubite. Možda ne posle utakmice, ali sutra ujutro je lepše – dodao je on.
Kapiten Crvene zvezde Aleksandar Luković rekao je da ne bi bio zadovoljan remijem.
– Igraćemo na pobedu. Prednost na tabeli ništa ne mora da znači. U utakmicu moramo da udjemo mirno. Jedva čekamo meč, spremni smo, daćemo sve od sebe. Imamo 20 uzastopnih pobeda, a Partizan ne igra onako kako je igrao prethodnih sezona. Ne treba posebna priprema, pružićemo 100 odsto mogućnosti i pokušaćemo da pobedimo – rekao je Luković.

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.