Kakav meni za Uskrs preporučuju niški nastavnici kulinarstva - sukana pita, jagnjetina i Vasina torta

Izvor: JužneVesti.com, 04.Maj.2024, 18:20

Kakav meni za Uskrs preporučuju niški nastavnici kulinarstva - sukana pita, jagnjetina i Vasina torta

Za jedan od najvećih pravoslavnih praznika Uskrs, pored neizostavnih jaja, na trpezi su brojna jela, a dok većina domaćica za ručak pravi sarme i pečenje, nastavnici niške Ugositeljsko-turističke škole preporučuju nešto drugačiji meni - sukanu pitu zeljanicu, uskršnju pogaču, jagnjeći bubrežnjak sa pečurkama, kiseli kupus sa suvim mesom i Vasinu tortu za dezert.
Nastavnici Suzana Stevanović i Stefan Veljković iz Ugostiteljsko turističke škole nisu dali samo preporuku za to šta spremiti za praznik, već su sa nama podelili i recepte za ova jela.
Sukana pita zeljanica
foto: Ugostiteljsko-turistička školaZamesiti testo...

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.