GROBARI SU MU UVEK U SRCU: Lovernj IZABRAO idealnu petorku, u njoj su DVA bivša kapitena Partizana! I Jokić

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Maj.2021, 18:56

GROBARI SU MU UVEK U SRCU: Lovernj IZABRAO idealnu petorku, u njoj su DVA bivša kapitena Partizana! I Jokić

Bez najboljeg Srbina nije moglo da prođe.

Košarkaš Žalgirisa Žofri Lovernj je potpunu afirmaciju doživeo u Partizanu. Fenomenalnim partijama u crno-belom dresu, izgradio je igračko "ime i prezime", posle čega se uputio u NBA.

Londonski derbi između Čelsija i Arsenala koji se igra večeras od 21.15 nema veliku rezultatsku važnost >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jer je domaćin praktično obezbedio minimum četvrto mesto, dok su Tobždije ispale iz skoro svih kombinacija za Evropu. Kvota na keca je 1,75, dvojka je 5,10, dok je kvota na GG3+ 2,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Čelsi - Arsenal.

Nastupajući za Denver Nagetse, Francuz je imao priliku da igra i sa budućim MVP-jem NBA Nikolom Jokićem, pa je to bio razlog što se Lovernj odlučio da i popularnog "Džokera" uvrsti u najbolju petorku sastavljenu od igrača sa kojima je igrao.

On je u idealnoj petorci koju je izabrao tokom intervjua za klupsku televiziju Žalgirisa, u zamišljeni tim svrstao čak dvojicu nekadašnjih saigrača iz Partizana, što na najbolji način govori kakve utiske je odneo iz Srbije.

Na poziciji plejmejkera opredelio se za sunarodnika i saigrača upravo iz perioda provedenog u Humskoj - Lea Vestermana, ali je i bekovsko mesto bilo rezervisano za jednog od bivših igrača crno-belih.

Istina, Lovernj se dvoumio između asa Atlante Bogdana Bogdanovića i Dragana Milosavljevića, pa je izbor pao na iskusnijeg, ne zbog košarkaškog staža već zato što je "luđi od dvojice bekova".

Kada je reč o "trojci", nije mogao da se odluči, pa je u petorku uvrstio tandem Vladimir Lučić/Šarl Kahudi, napominjući da je najbolji igrač Bajerna u blagoj prednosti.

Najveća konkurencija bila je na poziciji krila, ali se Lovernj na kraju opredelio za Borisa Dijaoa, za koga kaže da mu je bio jedan od najdražih igrača tokom odrastanja.

- Bilo je zabavno provoditi vreme s njim, mnogo sam naučio od njega. Kada sam počeo da igram za reprezentaciju, imao sam možda 20 ili 21 godinu i još uvek sam na stvari gledao na isti način kao u detinjstvu. Igrao sam s njim i gledao sam ga kao na televiziji. Izvan košarke, on je veoma zanimljiv momak koji mogo radi - rekao je Žofri Lovernj.

Kada je reč o centrima, Lovernj nije imao mnogo dilema, bez dileme izbor je pao na još jednog Srbina i, po mnogima, budućeg MVP-ja NBA lige Nikolu Jokića. Za prvu zvezdu Nagetsa, Francuz je, uz smeh, naglasio da nije loš igrač:

- Video sam da se razvija u Denveru. Kad sam stigao, sećam se da su ljudi govorili da treba da radim s njim na jačanju njegovog tela. Očekivalo se da će biti jak sledeće sezone, ali je do kraja te takmičarske godine već bio najbolji igrač u timu. Veoma sam zadovoljan kakav je igrač postao - istakao je Lovernj.

Dakle, idealan tim Žofrija Lovernja, izgledao bi ovako: Vesterman, Milosavljević, Lučić/Kaudi, Dijao, Jokić.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.