EVROKUP: Partizan poražen u Rusiji, crno-beli i matematički ostali bez šanse za prvo mesto u grupi!

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Dec.2019, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EVROKUP: Partizan poražen u Rusiji, crno-beli i matematički ostali bez šanse za prvo mesto u grupi!

Lokomotiva bolja od Parnog Valjka.

Košarkaši Lokomotive iz Kubana savladali su na svom parketu u devetom kolu grupe "B" Evrokupa ekipu Partizana sa 83:76 (28:17, 17:23, 22:26, 16:10). Ovim trijumfom Lokomotiva je zadržala šanse za plasman u TOP 16 fazu ovog takmičenja, dok je Partizan i matematički ostao bez borbe sa Venecijom da za poziciju broj jedan u grupi. Naime, Lokosima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i crno-belima pravdu su dellili samo dva arbitra,  Sefi Šemeš iz Izraela i Robert Viklicki iz Češke, dok je Ersan Kartal zbog magle nije uspeo da doputuje iz Istanbula u Krasnodar. Crno-beli su bili oslabljeni u Rusiji pošto su Ognjen Jaramaz i Novica Veličković ostali u Beogradu zbog povreda.

Kao i na prethodnim utakmicama Partizan je i u Rusiji otvorio meč na izuzetno loš način. Hronični problem izabranika Andree Trinkijerija da u duele ulaze mekano i raštimano u napadu, obezbedilo je Lokomotivi da u početnoj fazi utakmice povede sa 16:4. 

Počeo je meč 9. kola @EuroCup između @lokobasket i #KKPartizan#7DaysEuroCup pic.twitter.com/BKR8pKpaoM

— KK Partizan NIS (@PartizanBC) December 11, 2019

Trgli su se crno-beli u nastavku prve deonice i zahvalujući trojkama Birčevića i Pejdža uspeli da smanje prednost domaćeg tima. Sa druge strane raspoloženi Vil Kamings zadavao je mnogo problema odbrani Partizana što je rezultairalo prednošću Lokomotive od 28:17 na kraju prvog perioda igre.

Posle prvih 10 minuta:@lokobasket 27#KKPartizan 19#7DaysEuroCup pic.twitter.com/oq7ZyPl2cG

— KK Partizan NIS (@PartizanBC) December 11, 2019

Ekipa iz Moksve bila je u konstantnoj prednosti tokom celog prvog poluvremena, uz pojedine dobre momente u igri Parnog Valjka. To nije bilo materijalizovano na pravi način, pa je domači tim uspevao da šutem za tri, ali ofanzivnim skokom odbije nalete crno-belih. Trojkom Nemanje Gordića u poslednjoj sekundi druge četvrtine, završeno je prvo poluvremeno sa vođstvom Lokomotive od 45:40.

Na poluvremenu:@lokobasket 45#KKPartizan 40#7DaysEuroCup pic.twitter.com/gMklybQQW0

— KK Partizan NIS (@PartizanBC) December 11, 2019

Zaigrao je Partizan u prepoznatljivom ritmu na startu drugog dela i serijom 10:3 preokrenuo tok meča i poveo u Kubanu! Viđena je prava rezultatska klackalica u Rusiji, a Lokomotivu je u životu držao sjajni Vil Kamings. Reprezentativac Srbije Stefan Birčević vukao je Parni Valjak u nastavku igre, a pred ulazak u poslednju deonicu domaći tim je imao prednost od 67:66.

Posle 3/4:@lokobasket 67#KKPartizan 66#7DaysEuroCup pic.twitter.com/Rq2E2PKpcR

— KK Partizan NIS (@PartizanBC) December 11, 2019

Partizan nije uspevao da prelomi Lokomotivu u poslednjoj deonici, a trojka Kuzminskasa na četiri minuta do kraja dodatno je udaljila crno-bele od pobede u Rusiji. Do kraja meča fomaći tim je uspeo da sačuva prednost i znalački privede meč kraju u svoju korist.

LOKOMOTIVA KUBAN - PARTIZAN 83:76 (28:17, 17:23, 22:26, 16:10)

DVORANA: Košarkaška hala Krasnodar (7.500)

SUDIJE: Šemeš, Vikliki, Kartal

Lokomotiva Kuban: Deker 9, Kamings 16, Motovilov, Apić 3, Kalnietis 5, Ivlev, Ilnjicki, Vilijams 8, Kuzminskas 17, Kulagin 15, Dolinjin, Obrajant 10.

Partizan: Volden 12, Zagorac 4, Pejdž 6, Gordić 12, Miletić, Birčević 17, Reding 4, Janković 10, Tomas 7, Pejners, Trifunović, Mozli 4.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.