Operacija: Uhvatiti Bonda!

Izvor: B92, 07.Apr.2010, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Operacija: "Uhvatiti Bonda!"

Kako bi dovukli Jamesa Bonda i celu njegovu ekipu u Pariz, zvaničnici grada svetlosti osmislili su zaniljivu priču koja bi trebalo da dovede 007 agenta u Versajsku palatu.

Jurnjava automobilima kroz Versajski park, veslački dvoboj na Gran kanalu, veštačkom jezeru u sklopu čuvenog dvorca, i bekstvo helikopterom sa krova palate samo su neke od scena koje su zamislili članovi Pariske filmske komisije kako bi namamili produkcijsku kuću EON da deo novog nastavka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o Jamesu Bondu snimi u Versaju.

I ako je u Versaju snimljeno više od 160 filmova, legendarni britanski špijun nikada nije posetio njegove prostorije.

„James Bond bi bio sjajan u veličanstvenom dekoru Versaja", izjavio je za britanski list Times Stéphane Martinet, zamenik direktora Pariske filmske komisije.

"Producenti obično gledaju na Versaj kao na ambijent za kostimirane filmove, ali ta vrsta filmova danas nije najprofitabilnija. Želeli bismo da pošaljemo poruku da bi Versaj mogao da bude dobra lokacija za sve moguće vrste ostvarenja", kazao je on, dodajući da je cilj ove inicijative da se svetu pokaže francuska arhitektura i istorija i time podstakne turizam.

Na komentar da bi eventualno snimanje filma moglo da izazove bes francuskih čistunaca, kao prilikom izložbe radova kontroverznog umetnika Jeffa Koonsa 2008. u Versaju, Martinet odgovara da je dolazak modernih umetnika i filmova deo napora da Versaj ponovo postane "centar evropskog umetničkog stvaralaštva kao što je bio u vreme Luja XIV".

Snimanje narednog Jamesa Bonda predviđeno je za 2011. godinu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.