(VIDEO) KAKVO BI TO POJAČANJE BILO: Svetski rekorder želi da pliva za Srbiju

Izvor: Kurir, 15.Jan.2015, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) KAKVO BI TO POJAČANJE BILO: Svetski rekorder želi da pliva za Srbiju

Vjačanin ima 30 godina i član je ruske reprezentacije od 2000. godine. Najveće uspehe ostvario je na Olimpijskim igrama u Pekingu, gde je osvojio bronze na 100 i 200 metara leđno

Svetski rekorder na 200 metara leđnim stilom u malim bazenima Arkadij Vjačanin izrazio je želju da ubuduće pliva pod srpskom zastavom.

Plivački savez Srbije objavio je da je pokrenuo proceduru da ruski plivač dobije srpsko državljanstvo, a ministar omladine i sporta >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Vanja Udovičić procenio je da to predstavlja interes Srbije. Zbog toga je predmet poslat nа rešаvаnje po hitnoj proceduri.

„Uvereni smo dа će Vjаtčаninovi rezultаti predstаvljаti znаčаjno poboljšаnje nаših reprezentаtivnih performаnsi. Nаročito će drаgoceno biti njegovo učešće u mešovitoj štаfeti uz Velimirа Stjepаnovićа, Ivаnа Lenđerа i Čаbu Silаđijа koje bi nаs približilo osvаjаnju medаlje nа Olimpijskim igrаmа i Evropskom prvenstvu, а time bismo ostvаrili znаčаjаn uspeh zа srpski sport u celini. Plivаčki sаvez Srbije će pokrenuti propisаne procedure kod FINA kаko bi se i njegovo sportsko držаvljаnstvo promenilo“, ističe se u saopštenju Plivačkog saveza Srbije, u kojem se izražava u zahvalnost Ministarstvu omladine i sporta i ministru Udovičiću.

Vjačanin ima 30 godina i član je ruske reprezentacije od 2000. godine. Najveće uspehe ostvario je na Olimpijskim igrama u Pekingu, gde je osvojio bronze na 100 i 200 metara leđno.  Godinu dana kasnije postao je i svetski rekorder u malim bazenima na 200 metara. Značajno je i to da je na Evropskom prvenstvu 2006. godine u Budimpešti osvojio dva zlata, na 100 i 200 metara leđno.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruski plivač Arkadij Vjatčanin: Želim da nastupam za Srbiju

Izvor: Vostok.rs, 15.Jan.2015

15.01.2015. -..Ruski plivač Arkadij Vjatčanin, osvajač medalje na Olimpijskim igrama, izrazio je želju da dobije srpsko državljanstvo i da nastupa za nacionalnu reprezentaciju ove zemlje, saopštava se na sajtu Srpske plivačke federacije...Vjatčanin je posle niza konflikata sa rukovodstvom i trenerskim...

Nastavak na Vostok.rs...

Bivši evropski prvak nezadovoljan ruskim savezom želi da bude Srbin

Izvor: Politika, 15.Jan.2015

Arkadij Vjatčanjin (31), šampion Starog kontinenta 2006. i osvajač olimpijskih bronzi 2008. na 100 i 200 leđno i svetski vicešampion na kraćoj stazi 2003, nada se da u Rio 2016. ode kao naš olimpijac..Plivački savez Srbije (PSS) preduzima sve što je do njega da dobije još jednu olimpijsku uzdanicu...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.